Național Cultură Ultima oră
Familia Regală: Virginia Zeani, o legendă a scenei lirice mondiale, model de spirit civic, patriotism și credință
Familia Regală: Virginia Zeani, o legendă a scenei lirice mondiale, model de spirit civic, patriotism și credință
21/03/2023 ⋅ 0 comentarii

Familia Regală a României deplânge trecerea la cele veșnice a marii soprane Virginia Zeani, afirmând că artista a fost „o legendă a scenei lirice mondiale, model de spirit civic, patriotism și credință”.

„Familia Regală a aflat cu mare tristețe vestea trecerii la Domnul a marii soprane Virginia Zeani. O legendă a scenei lirice mondiale, românca Virginia Zeani a fost unul dintre numele de referință ale muzicii de operă din secolul al XX-lea. Ea a fost dăruită de Dumnezeu cu un talent nepereche, a posedat cu desăvârșire profesia ei și a fost un model de spirit civic, patriotism și credință.”, a scris Fmailia Regală pe pagina de socializare.

De asemena, Familia Regală a reamintit că Regele Mihai a distins-o cu Decoraţia Regală Nihil Sine Deo, la Palatul Elisabeta.

„La începutul anilor 2000, Regina Ana a întâlnit-o pe Virginia Zeani în Statele Unite, în cadrul unui turneu de colectare de fonduri pentru Fundația Regală Margareta a României. Ulterior, când marea soprană a revenit în România, în anul 2011, Regele Mihai a învestit-o cu Decorația Regală Nihil Sine Deo, la Palatul Elisabeta. Cu acea ocazie, Virginia Zeani a prezentat Regelui Mihai pașaportul regal românesc cu care a plecat din țară și pe care l-a păstrat întreaga sa viață.

Virginia Zeani a fost distinsă, în absență, la Castelul Regal Peleș, în anul 2016, cu Ordinul Coroana României în grad de Comandor. În anii din urmă, ea a fost alături de Țară și Coroană doar cu gândul și cu sufletul, de departe. Intrată în legendă încă din timpul vieții, Virginia Zeani rămâne, de aici încolo, un pisc de neatins al artei românești din toate timpurile.”, a mai transmis Familia Regală.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.