Național Ultima oră
România a mai pierdut un veteran de război. Merișanu Ștefan a trecut la cele veșnice la 102 ani
România a mai pierdut un veteran de război. Merișanu Ștefan a trecut la cele veșnice la 102 ani
19/03/2023 ⋅ 0 comentarii

România a mai pierdut un veteran din război. Astăzi, distinsul veteran Merișanu Ștefan a fost condus pe ultimul drum, la vârsta de 102 ani.

Alături de preotul paroh al comunității din Pitești, care a săvârșit slujba înmormântării, a fost prezent prin depunere de coroane, președintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități  (A.M.V.V.D.) Argeș, Dan Arsenescu, care a ținut un necrolog despre acesta dar și președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război Argeș, col.rtr.Țânțarcu Alexandru.

Distinsul veteran s-a născut la data de 12 octombrie 1921 în localitatea Turnu Măgurele, jud. Teleorman, într-o familie modestă pentru acele vremuri. După terminarea primelor clase gimnaziale a urmat liceul tot din localitatea natală, Turnu Măgurele. 

La îndemnul părinților urmează Școala Postliceală CFR din București, care îi va defini viața profesională.

Anul 1941 este anul în care tânărul Ștefan Merișanu va fi încorporat în cadrul Regimentului 1 Artilerie Antiaeriană din București. Având ca specializare meseria de ceferist, este trimis către trupele de geniu – CFR unde își pune în valoare pregătirea obținută până la sfârșitul războiului și întoarcerea sa acasă.

Anul 1946 aduce în viața sa pe Florica Sapolache, cea care îi va deveni soție și îi va aduce pe lume pe singura sa fata.

Lucrează în continuare în domeniul CFR, unde de-a lungul timpului va îndeplini numeroase funcții de responsabilitate în diferite zone ale țării (Turnu Magurele-Roșiori de Vede-București.)

Anul 1975 vine cu stabilirea definitivă la CFR Pitești, de unde de altfel va ieși la pensie. 

„Plecarea sa dintre noi la cele veșnice constituie o mare pierdere, dar suntem încredințați că acolo, în cer își va lua dreapta răsplată de la Bunul Dumnezeu și va fi alături de camarazii veterani care au trecut la cele veșnice. Fie ca memoria sa să fie mereu vie în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut, prețuit și iubit.  Odihnă veșnică, Dumnezeu să-l ierte!”, a transmis Președintele AMVVD Argeș, domnul Dan Arsenescu. 

În semn de respect față de veteranul de război Merișanu Ștefan, acesta a fost învelit și înhumat în cimitirul municipal cu Drapelul Național oferit de către cele două asociații, drapel pe care l-a iubit și respectat din tot sufletul său toată viața.

Dumnezeu să ni-l odihnească în pace!


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.