Național Ultima oră
O medalie de argint şi două de bronz pentru românce la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Bucureşti
O medalie de argint şi două de bronz pentru românce la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Bucureşti
16/03/2023 ⋅ 0 comentarii

Româncele au câștigat o medalie de argint, prin Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg), şi două de bronz, prin Ana Maria Pîrvu (cat. 50 kg) şi Ana Maria Puiu (cat. 59 kg), joi, la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Bucureşti.

La cat. 55 kg, campioana en titre, Andreea Ana, a fost învinsă dramatic în finală de suedeza Emma Jonna Denise Malmgren şi a rămas cu medalia de argint. Miercuri, Ana trecuse în preliminarii de franţuzoaica Laurie Aurelie Celine Lesaffre, în sferturi a învins-o pe italianca Immacolata Danise, iar în semifinală a dispus de ucraineanca Maria Vinik.

Ana Maria Pîrvu a cucerit o medalie de bronz la cat. 50 kg, după ce a întrecut-o în meciul decisiv pe Gabija Dilyte (Lituania). Miercuri, Pîrvu pierduse în sferturi în faşa italiencei Emanuela Liuzzi, dar a reuşit să câştige meciul de joi, din calificări, cu Khrystyna Basych (Slovacia), iar apoi s-a impus în faţa luptătoarei baltice.

În limitele cat. 59 kg, Ana Maria Puiu a obţinut bronzul după un meci pasionant cu bulgăroaica Fatme Tahir Şaban. Puiu pierduse miercuri în sferturi în faţa franţuzoaicei Amel Rebiha, dar a câştigat joi în recalificări, în faţa italiencei Asia Craparott, iar apoi a învins-o pe Şaban.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.