Național Învățământ Ultima oră
Studenții UB au câștigat aurul la Concursul Internațional de Matematică, pentru al cincilea an consecutiv
Studenții UB au câștigat aurul la Concursul Internațional de Matematică, pentru al cincilea an consecutiv
16/03/2023 ⋅ 0 comentarii

Pentru al cincilea an consecutiv, studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București au obținut rezultate de excepție în cadrul celei de-a XVII-a ediții a South Eastern European Mathematical Competition for University Students – SEEMOUS 2023, informează UB.

Ediția din 2023 a Concursului Internațional de Matematică pentru Studenți a avut loc în Struga, Macedonia de Nord, în perioada 7-12 martie 2023, Universitatea din București fiind reprezentată de trei studenți ai Facultății de Matematică și Informatică. Toți cei trei studenți ai Universității din București au cucerit podiumul competiției SEEMOUS: aur – Mario-Cosmin Drăguț și Octavian-Ionut Joița, și argint – Divia-Petra Negoescu.

Remarcabilă este performanța studentului Mario-Cosmin Drăguț care a obținut cel mai mare punctaj din concurs.

Echipa a fost coordonată de Dan Dumitrescu, fost medaliat la această competiție, actualmente masterand în anul I la programul Probabilități și Statistică în Finanțe și Științe din cadrul FMI. La pregătirea lotului a contribuit și Andrei Bâra, de asemenea, fost medaliat la SEEMOUS, masterand în anul II la programul de master Matematică Didactică al FMI.

Și la edițiile din 2018, 2019, 2020, 2021, și 2022 studenții UB au fost pe podiumul competiției

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.