Național Din Arad Cultură Ultima oră
Muzeul arădean la ceas aniversar - 130 de ani de existență
Muzeul arădean la ceas aniversar - 130 de ani de existență
14/03/2023 ⋅ 0 comentarii

Eveniment aniversar „MUZEUL DIN ARAD LA 130 DE ANI” (1893-2023), marți, 14 martie, în Sala „Marii Uniri” (Consiliul Județean Arad – Bulevardul Revoluției 81), începând de la orele 13.00, în prezența reprezentanților autorităților locale și ai muzeului, istoricilor și oamenilor de cultură din județul Arad.

Evenimentul marchează aniversarea a 130 de ani de activitate muzeală în Arad, prin deschiderea primului muzeu pentru public în anul 1893 și este un prilej de a face remarcată contribuţia muzeului arădean, pe parcursul secolelor XIX-XXI, la prezervarea și valorificare patrimoniului cultural național mobil, la dezvoltarea interesului pentru cultură și istorie, la susţinerea unor evenimente culturale de marcă, subliniind prestigiul muzeului, care la ora actuală, prin patrimoniul său, este un actor consacrat pe scena culturală arădeană.

Cu prilejul evenimentului „Muzeul din Arad la 130 de ani”, la Sala „Marii Uniri” a avut loc prezentarea istoricului muzeului arădean și a colecțiilor sale de-a lungul celor 130 de ani de existență, modalități de valorificare a patrimoniului muzeal prin publicațiile științifice editate de Complexului Muzeal Arad – Ziridava. Seria Archaeologica, Ziridava. Seria Historia și Zărandul și prin evenimente cu impact pentru public. 

Expoziția MUSEUM ARAD 130 (1893-2023), care  etalează cele mai reprezentative bunuri de patrimoniu cultural din cele peste 30 de colecții ale Complexului Muzeal Arad: arheologie, istorie, artă, etnografie, științele naturii, este deschisă publicului la Sala „Marii Uniri”, în perioada 14 martie - 22 martie 2023. Program de vizitare: orele 09.00-17.00.

Dr. Adelina STOENESCU, muzeograf - Serviciul proiecte, educație muzeală și marketing cultural


Foto: Nelu Scripciuc


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.