Național Cultură Ultima oră Externe
La doar 12 ani, o fetiță româncă născută în Italia cucerește lumea cu picturile ei
La doar 12 ani, o fetiță româncă născută în Italia cucerește lumea cu picturile ei
14/03/2023 ⋅ 0 comentarii

La doar 12 ani, Giulia Pintea, o fetiță româncă născută în Italia, este considerată un fenomen și cucerește lumea cu picturile ei.

Giulia a devenit deja un fenomen în Occident, după ce şi-a expus tablourile în Franţa, Germania şi Marea Britanie, informează TVR .

Pictează de la vârsta de 6 ani, știe perfect limba română şi îşi petrece vacanţele de vară la bunicii materni din Satu Mare. La începutul lunii februarie a acestui an și-a prezentat pentru prima dată lucrările în faţa românilor, într-o expoziţie deschisă la Palatul Parlamentului.

„Sunt un copil căruia îi place să deseneze, să se joace și căruia îi place sportul foarte mult și pictura. România este țara în care s-au născut părinții mei și locul în care îmi petrec vacanțele”, a spus Giulia, conform aceleiași surse. 

Mama Giuliei a emigrat în Canada în anul 2000. După zece ani, alături de soțul ei, a revenit în Europa, mai întâi în Italia, unde a născut-o pe Giulia, după care s-au mutat în Franța. Fata și-a petrecut vacanțele de vară la bunici, în Satu Mare, ca adevărate lecții despre propriile rădăcini. 


Foto: Facebook / Giulia Pintea


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.