Național Cultură Ultima oră
”Suflet. Peisaje muzicale din Carpaţi şi Himalaya”- recitaluri inedite, în patru oraşe din România
”Suflet. Peisaje muzicale din Carpaţi şi Himalaya”- recitaluri inedite, în patru oraşe din România
11/03/2023 ⋅ 0 comentarii

O serie de patru recitaluri inedite de nai, bansuri şi tabla, ce aduc împreună muzica tradiţională din România şi India, va fi organizată, în perioada 17-21 martie, de Centrul Cultural "Rabindranath Tagore", cu susţinerea Ambasadei Indiei la Bucureşti şi a Ministerului Culturii din India, la Oradea, Timişoara, Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, seria de concerte - denumită "Suflet. Peisaje muzicale din Carpaţi şi Himalaya" - va avea loc la Oradea pe 17 martie, ora 19,00, la Filarmonica de Stat; Timişoara - 18 martie, ora 19,00, la Sala Capitol; Cluj-Napoca - 19 martie, ora 19,30, la Casa de Cultură a Studenţilor; Bucureşti - 21 martie, ora 19,00, la Sala Dalles.

Concertul va ilustra diversitatea şi bogăţia muzicală a celor două ţări, de la doină la dhun, de la horă la hori, de la sârbă la raga.

"Prin confluenţa instrumentelor de suflat din cele două spaţii culturale, artiştii vor încânta publicul cu interpretări surprinzătoare ale unor îndrăgite piese din folclorul românesc, alături de un repertoriu inspirat din anotimpurile şi festivalurile indiene", se arată în comunicat.

Narcisa Băleanu, la nai şi voce, mesager al cântecului popular din Mehedinţi şi un artist cu implicare deosebită în conservarea muzicii tradiţionale, va da glas celor mai reprezentative expresii muzicale ale sufletului românesc.

Bhaskar Das, unul din tinerii maeştri ai muzicii clasice indiene la bansuri, va reda prin flautul său din bambus spiritul ancestral al civilizaţiei indiene iar Amit Mishra, la tabla, va adăuga, prin instrumentul său de percuţie, dinamism şi forţă întregii prezentări muzicale.

Biletele de intrare pot fi cumpărate de pe eventbook, bilete.ro, din librăriile Humanitas, Cărtureşti şi de la casele de bilete ale Filarmonicii de Stat Oradea şi Filarmonicii "Banatul" Timişoara. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.