Național Din Arad Învățământ Ultima oră
Patru arădence, pe podium la proba regională a Concursului Național de Public Speaking în limba engleză
Patru arădence, pe podium la proba regională a Concursului Național de Public Speaking în limba engleză
10/03/2023 ⋅ 1 comentarii

Patru arădence, pe podium la proba regională a Concursului Național de Public Speaking în limba engleză.

În urma probei regionale a Concursului Național de Public Speaking în limba engleză, desfășurat sub auspiciile ESU UK, patru eleve din Arad s-au calificat la probele semifinale și naționale care vor avea loc la București.

Este vorba despre Moldovanu-Mariș Romiana, elevă în clasa a X-a B la Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” Arad (profesor coordonator Tocaciu Violeta) și Pătcaș Maria, Vesa Alexia și Popa Maia, eleve ale Colegiului Național „Moise Nicoară” Arad (coordonate de prof. dr. Vanda Stan, șefa de catedră de limba engleză, și de prof. Lavinia Pîrv).

Cele trei eleve de la „Moise Nicoară” au dat dovadă de o performanță remarcabilă în acest concurs, alcătuind numărul cel mai mare de elevi calificați de la aceeași școală din vestul țării. Dintre cei 18 participanți calificați la faza semifinală de la București, elevele Colegiului Național ,,Moise Nicoară” au avut printre punctajele cele mai mari la faza regională, concursul cuprinzând elevi din județele din vestul țării.

Concursul de Public Speaking este  recunoscut la nivel internațional, fiind organizat în fiecare an de către English Speaking Union România. Tema discursurilor din acest an pentru categoria de vârstă 16- 20 de ani este ”Relations Between Nations Are Too Important To Be Left To Governments Alone” (,,Relațiile între națiuni sunt prea importante să fie lăsate doar în seama guvernelor.”), acest titlu făcând referire directă la situația politică actuală din Europa, anume conflictul dintre cele două țări din estul continentului - Rusia și Ucraina. Subiectul evidențiază dorința de mediere pașnică, pe cale diplomatică, a diferendului dintre națiuni și evitarea izbucnirii unui dezastruos Al Treilea Război Mondial, participanții abordând tema în discursul lor dintr-un punct de vedere educat și diplomatic. Pentru fiecare probă, participanții trebuie să susțină un discurs de cinci minute pe tema propusă, aceștia fiind punctați pe criterii precum intonație, limbaj nonverbal și conținut.

Probele semifinale și finale vor avea loc în 25 - 26 martie la București. Un singur elev român se va putea califica la proba internațională finală, care va avea loc în Londra, pe data de 12 mai.


Foto: Facebook / Colegiul Național „Moise Nicoară" ARAD / Colegiul Național "Preparandia Dimitrie Țichindeal" Arad 


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

12.03.2023 12:25
Impartial
Pe cei 3 elevi de la Colegiul Național Elena Ghiba Birta de ce nu i-ați menționat? Şi ei sunt pe podium, şi ei participă la etapa națională.