Național Din Arad Ultima oră Externe
Trei sportivi români participă la Concursul mondial de ultramaraton din Italia
Trei sportivi români participă la Concursul mondial de ultramaraton din Italia
10/03/2023 ⋅ 0 comentarii

Trei sportivi vor reprezenta România la Concursul mondial de ultramaraton care va avea loc, în perioada 12-18 martie, în Policoro, Italia. Românii noștri vor alerga timp de șase zile și șase nopți încontinuu.

Deși pe lista participanţilor, România are patru reprezentanţi înscrişi la cursa de șase zile, vor participa doar trei, întrucât unul dintre ei (Adrian Bonțiu) s-a retras din motive de sănătate. Astfel, cei care vor reprezenta România la acest ultramaraton sunt: arădeanca Mara Guler, tulceanul Sorin Andrici și timișoreanca Simona Gollent.

„Îmi doresc două lucruri: să îmi apăr cupa câștigată anul trecut și să nu mai fiu așa prostuță... asta ar însemna să alerg cu mintea din inimă”, a scris arădeanca Mara Guler pe pagina de socializare.

Timp de şase zile, fiecare concurent va încerca să alerge cât mai mulţi kilometri pe o buclă de 1.077 metri, cronometrul urmând să meargă şi atunci când ei se odihnesc.

„Voi reprezenta România, iar obiectivul meu principal este să dau tot ce este mai bun pentru mine, pentru prietenii care mă vor susține și bineînțeles pentru țara mea, ROMÂNIA! Va fi o concurență foarte mare, voi alerga alături de alți participanți din multe țări, însă acest lucru mă va motiva cu siguranță!  M-am antrenat zilnic din greu timp 6 luni pentru că sunt conștient că acest ultramaraton necesită foarte mult curaj și implicarea corpului pentru o lungă perioadă de timp datorită intensității, climatului și duratei de timp!  M-am antrenat atât ziua, cât și noaptea, în condiții de ploaie, ninsoare și frig pentru că o astfel de competiție îți pune la încercare atât psihicul, cât și fizicul la maxim. Fiind legitimat la Clubul de Triatlon Aqua Vita Delta Tulcea, condus de antrenorul  Ivanov Mihai, plec cu o bază solidă de antrenament - 1100 de km alergați în anul 2023,  fiind motivat și susținut de colegi, prieteni și familie. Chiar dacă vor fi, cu siguranță, momente grele și neprevăzute, sunt convins că psihicul va învinge, pentru că sunt călit și antrenat în cei 27 de ani de jandarmerie! Sunt mândru să reprezint România,  Jandarmeria Tulcea și bineînțeles Jandarmeria Română la această competiție sportivă importantă din Italia și plec cu speranța că la sfârșitul celor 6 zile de alergare voi spune:  misiune îndeplinită cu succes!”, a scris Sorin Andrici pe pagina de Facebook.

Cursa de 6 zile va începe duminică, 12 martie şi poate fi urmărită online.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.