Național Social Religie Comunicate de Presă Ultima oră
Romfilatelia vestește Învierea Domnului printr-o nouă emisiune de mărci poștale intitulată Sfintele Paști 2023
Romfilatelia vestește Învierea Domnului printr-o nouă emisiune de mărci poștale intitulată Sfintele Paști 2023
09/03/2023 ⋅ 0 comentarii

Romfilatelia vestește Învierea Domnului printr-o nouă emisiune de mărci poștale intitulată Sfintele Paști 2023, care va fi introdusă în circulație vineri, 10 martie. Emisiunea este compusă din 2 timbre cu aceeași valoare nominală, de 2,90 lei, ce ilustrează icoanele „Intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim” și „Răstignirea” și o coliță dantelată ce conține timbrul cu valoarea nominală de 34 lei ce redă imaginea icoanei „Învierea Domnului”.  

În compoziția grafică a coliței este reprodusă imaginea icoanei „Cina cea de taină”. Pentru colecționari va fi pus la dispoziție un produs special cu timbru de argint. 

Sărbătoarea Paștilor reprezintă pentru toți creștinii cea mai frumoasă și mai plină de semnificații sărbătoare religioasă. Pentru că slujba din noaptea Învierii ne arată că „Totul este lumină: Cerul, pământul și iadul”. Ceea ce înseamnă că întunericul nu are o existență în sine, ci este, mai degrabă, așa cum explică teologii, o rezistență, o opoziție care apare în momentul în care ni se dezvăluie lumina, întunecime pe care o sfărâmă Hristos, „cu moartea pre moarte călcând”. De aceea se întreabă Sfântul Apostol Pavel în scrisoarea întâi către Corinteni: „O, moarte, unde-ți este biruința?”. 

Sărbătoarea Paștilor e făgăduința răscumpărării, e momentul în care speranța devine certitudine, e semn că promisiunea a fost îndeplinită, Cuvântul s-a făcut trup pentru a-l îndumnezei pe om, părtaș, martor al triumfului Luminii.

Romfilatelia îi mulțumește Părintelui Arhimandrit Benedict Sauciuc, Starețul  Mănăstirii Neamț, pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale și pentru binecuvântare. 

Emisiunea va fi disponibilă de vineri, 10 martie, în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.