Național Din Arad Ultima oră
Luca Joldea a câștigat medalia de argint la Campionatele Europene de tir cu aer comprimat de la Tallinn
Luca Joldea a câștigat medalia de argint la Campionatele Europene de tir cu aer comprimat de la Tallinn
08/03/2023 ⋅ 0 comentarii

Arădeanul Luca Joldea a cucerit medalia de argint în finala probei de pistol rezervate juniorilor, desfăşurată miercuri în cadrul Campionatelor Europene de tir cu aer comprimat 10 metri de la Tallinn (Estonia).

În finală, Luca Joldea (CSM Arad), antrenat de Gheorghe Pop, şi italianul Matteo Mastrovalerio au tras cel mai bine şi s-au calificat în meciul pentru medalia de aur. Românul a condus cu 4-0, 6-4, 12-8, dar la ultimele serii de focuri italianul a fost mai puternic mental, a egalat şi a preluat conducerea, câştigând în final cu 16-12.

În calificări, Joldea a fost al doilea cu 572 de puncte, iar Mastrovalerio al patrulea cu 570 de puncte.

„A fost o probă dificilă, dar am început bine în calificări, în finala de 8 m-am clasat pe locul 1, am avut chiar un avans de trei puncte la un moment dat, dar pe final italianul s-a mai apropiat. În meciul pentru aur am condus și acolo, au fost și puține emoții, dar eu zic că am tras bine, am fost foarte aproape de titlul european, scorul a fost 16-12 în finala pentru aur. Mă mulțumește rezultatul și țin să dedic medalia părinților mei și tuturor celor mă susțin!”, a declarat Luca Joldea pentru CSM Arad. 

Medalia de bronz a revenit italianului Gabriele Aldo Vilani, iar pe locul patru s-a clasat germanul Noah Elias Mauer.


Foto: CSM Arad

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.