Cunoscutul virtuoz al naiului Nicolae Voiculeț va concerta, alături de orchestra sa, sâmbătă, 4 martie 2023, la Ismaili Centre Dubai, cu sprijinul Institutului Cultural Român, în cadrul unui eveniment dedicat sculptorului Constantin Brâncuși, organizat de Consulatul General al României în Dubai.
Evenimentul găzduit de Ismaili Center Dubai va fi deschis cu o prezentare a operei brâncușiene, susținută de consulul general al României în Dubai, Nicoleta Teodorovici, urmată de inaugurarea unei expoziții de pictură semnată de Ruxandra Mocean. În a doua parte a serii, artistul Nicolae Voiculeț și orchestra sa, compusă din artiștii Dorian Pârvu (pian/orgă/keyboard), Mirel Manea (chitară bas), Andreea Stoica (solist vocal), alături de creatoarea multimedia Alexandra Ciubotaru (sound design) vor oferi recitalul „Naiul României“, în fața unui public alcătuit din diplomați, reprezentanți ai mediului academic, ai comunității de români din Emiratele Arabe Unite, artiști, oameni de afaceri.
Programul concertului va include lucrări din folclorul românesc, pe care Brâncuși le asculta în atelierul său de la Paris: Ciuleandra, Călușul, Doina românească, Mociriță cu trifoi, Cine iubește și lasă, Lume, lume, Barbu Lăutaru. Nicolae Voiculeț va face legătura dintre sunetul vertical al naiului românesc și infinitul lui Brâncuși prin cântecele Mariei Tănase.
Nicolae Voiculeț, virtuoz al naiului, dirijor, coordonator muzical și producator, promovează imaginea României în lume de peste 25 de ani, la un nivel înalt de exprimare artistică, fiind desemnat Ambasador al Culturii și Turismului Românesc. Artistul a concertat în fața a peste 65 de lideri de stat și capete încoronate, participând și la sute de concerte cu scop umanitar, și a fost decorat de președintele României cu „Meritul cultural al României în grad de cavaler”, în anul 2006. A obținut Premiul Internațional pentru Cariera Muzicală decernat de A.E.R.E.C. la Roma/Italia și este primul artist român care a primit din partea U.N.E.S.C.O. „Darul Mărului” – un simbol al speranței, generozității și al unității în diversitate. Este inițiatorul mai multor turnee naționale și internaționale, precum: „Centenarul Maria Tănase”, „Sunet pentru suflet", „România din inima mea. România în sunete, România în muzica lumii", D.O.R. (Dumnezeu Ocrotește Romania), „100 de sate cu însemnătate – Eroii vin de la sate” ș.a.
Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.