Național Social Religie Ultima oră Externe
Patriarhul României, mesaj de condoleanţe pentru victimele accidentului feroviar din Grecia soldat cu zeci de morți
Patriarhul României, mesaj de condoleanţe pentru victimele accidentului feroviar din Grecia soldat cu zeci de morți
01/03/2023 ⋅ 0 comentarii

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a transmis miercuri un mesaj de condoleanţe pentru victimele accidentului feroviar din Grecia, soldat cu zeci morți și răniți.

Conform ultimelor date, cel puțin 38 de persoane au murit şi peste 85 au fost rănite când un tren de pasageri care transporta peste 350 de persoane s-a ciocnit cu un tren de marfă, marţi seară, cu puţin înainte de miezul nopţii, în Tempi, în centrul Greciei, în apropiere de oraşul Larissa.


 Preafericitului Părinte IERONIM al II-lea,

Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade,

Preafericirea Voastră, 

Am aflat cu multă întristare de tragicul accident feroviar petrecut în noaptea de 28 februarie spre 1 martie 2023 în apropiere de orașul Larissa, în centrul Greciei, accident soldat cu cel puțin 32 morți și 85 răniți.

În aceste momente extrem de grele pentru familiile celor decedați, dar și pentru Preafericirea Voastră, adresăm acestora sincere condoleanțe și Vă încredinţăm de întreaga noastră compasiune.

De asemenea, suntem sufletește alături de cei răniţi, aflaţi în spital, şi ne rugăm Milostivului Dumnezeu pentru grabnica lor vindecare.

Mântuitorul Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească cu drepții sufletele celor care şi-au pierdut viaţa în acest cumplit accident, iar familiilor îndoliate să le dăruiască alinare și întărire sufletească.

Cu multă preţuire şi frăţească dragoste în Hristos Domnul,


† Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Foto: Basilica.ro

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.