Național Social Ultima oră
România, 2023: Acolo, în mijlocul străzii, este un bărbat căzut. Mașinile pur și simplu îl ocolesc și își văd de drum
România, 2023: Acolo, în mijlocul străzii, este un bărbat căzut. Mașinile pur și simplu îl ocolesc și își văd de drum
28/02/2023 ⋅ 0 comentarii

Când vorbim despre oamenii de lângă noi, alegem să publicăm de cele mai multe ori acele cazuri care să ne ofere tuturor un strop de nădejde de bine pentru ziua de mâine. 

Astăzi nu o să fie așa. Pentru că, măcar din când în când, trebuie să ne punem semne de întrebare, să tragem discrete semne de alarmă asupra a ceea ce tindem să devenim în relația cu ceilalți. Și nu referim la cei cunoscuți ai noștri, ci pur și simplu la semenii noștri în general. 

Oamenii pe lângă care trecem zilnic. 

În imaginea principală puteți vedea fără prea mult efort un om căzut în mijlocul unui bulevard. Ați putea crede că șoferul primei mașini care a ajuns în dreptul lui oprește să vadă care este starea celui căzut și să îi ofere o firească mână de ajutor. Deloc așa. Pur și simplu îl ocolește. Și fac așa și următoarele câteva mașini... până când, într-un final, cineva totuși oprește și îl ajută să se ridice. Nimeni nu a sunat la 112.

Întreaga scenă, s-a petrecut luni, 27 februarie, în jurul orei 12.00, și a fost surprinsă  de un cititor alba24.ro, care l-a și trimis redacției respective. 

Ca o fină ironie a vieții totul s-a petrecut pe Bulevardul ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Și ne amintim, desigur, valul de indignare produs în mediul online românesc, la începutul anului trecut, când fotograful René Robert a murit după ce a zăcut 9 ore pe o stradă populată din Paris. Fără ca cineva să se oprească să îl ajute, în afara unui om al străzii care a chemat salvarea... însă atunci când nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvat. 

Ne mai amintim, desigur, cum tot la începutul anului trecut, de undeva de prin presa greacă, venea o știre cu o fetiță care a murit agonizând mai bine de o oră după ce a fost prinsă în ușa unei fabrici. La fel... muncitorii au trecut pe lângă ea fără a empatiza în vreun fel. Bine, la un moment dat, unul dintre ei a verificat CU PICIORUL dacă mai trăiește. 

De data aceasta, nu în Franța, nu în Grecia, ci în România noastră, a anului 2023... și nu oriunde, pe un Bulevard din Cetatea Unirii

Umanitatea, încotro?

***

Momentan nu există informații cu privire la starea de sănătate a bărbatului sau motivul pentru care a ajuns căzut pe stradă, precizează aceeași publicație.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.