Național Din Arad Social Ultima oră
Un tren nou, confortabil și modern, va lega Aradul de Budapesta și Viena
Un tren nou, confortabil și modern, va lega Aradul de Budapesta și Viena
03/02/2023 ⋅ 0 comentarii

Un tren nou, confortabil și modern, va lega Aradul de Budapesta și Viena, în cadrul unei campanii de încurajare a călătoriei pe calea ferată, sprijinită de Comisia Europeană. Europa îşi relansează astfel transportul de călători cu trenul, a spus președintele Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca. 

„Un tren nou, confortabil, modern, va lega Aradul de Budapesta și Viena. Anunțul a fost făcut de Comisia Europeană, care a anunţat marţi că va sprijini o legătură feroviară transfrontalieră pe ruta Austria-Ungaria-România, întrucât Europa îşi relansează transportul de călători cu trenul. Iată că avem deja primul rezultat al modernizării căii ferate Curtici-Arad-Simeria. Aradul va fi conectat la rețeaua europeană de cale ferată printr-un tren modern, parte a unui amplu proiect european. Zece legături feroviare transfrontaliere vor fi create: Olanda-Franța-Spania, Catalonia- Occitania, Austria-Ungaria-România, Franța-Italia, Olanda-Marea Britanie, Germania-Danemarca- Suedia, Cehia-Germania, Germania-Italia, Germania-Elveția, Spania-Portugalia”, a spus președintele CJA.

Comisia Europeană va sprijini aceste proiecte-pilot facilitând contactele între părţile interesate implicate şi oferind asistenţă. Bruxellesul îşi propune în special să ajute operatorii să se regăsească în legislaţia europeană şi să identifice ajutoarele existente sau viitoare, transmit reprezentantii Comisiei Europene.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.