"Românii plantează o pădure cât o ţară" este titlul celei mai mari campanii de împădurire la nivel naţional anunţată de Ministerul Mediului.
Reprezentanţii Ministerului Mediului anunţă pentru această primăvară cea mai mare campanie de împădurire desfăşurată la nivel naţional.
”Astăzi, peste 1100 de pepiniere ale Regiei Naţionale a Pădurilor şi sute de pepiniere ale Ocoalelor silvice private sunt pregătite cu peste 50 de milioane de puieţi pentru întregul program de anul acesta. Circa 33 de milioane dintre aceştia vor porni în următoarele zile spre cele 13.000 de şantiere active în campania de primăvară. Apoi, aceleaşi pepiniere vor livra alte aproape 20 de milioane de puieţi în campania de toamnă. Statistic vorbind, dacă ar fi să facem o medie zilnică de puieţi plantaţi în primăvară, aceasta ar fi de jumătate de milion de puieţi pe zi”, a declarat ministrul Costel Alexe.
Ambiţia celor de la Ministerul Mediului este ca vreme de aproape două luni, cât durează această campanie, în fiecare zi să fie plantaţi o jumătate de milion de puieţi.
Numărul cel mai mare de puieţi va ajunge în judeţele Maramureş, Cluj, Suceava, Braşov, Sibiu, Harghita şi Bistriţa. Adică, exact judeţele în care în ultimii ani au avut loc defrișări masive.
Vor fi plantate peste 2.500 de păduri de la zero, iar 7.000 de păduri tinere vor fi completate.
Acțiunea va începe pe 21 martie şi va fi făcută cu personal silvic şi voluntari.
”În cele mai multe şantiere vor planta oameni de specialitate: personalul silvic din ocoalele de stat şi private alături de operatori specializaţi. În total vorbim de mii de oameni implicaţi. Vrem să-i avem pe români alături de noi! Pe cât mai mulţi! Pentru ei am numit campania: Românii PLANTEAZĂ: O PĂDURE CÂT O ŢARĂ! Vrem ca ziua de 21 martie să fie ziua ROMÂNILOR CARE PLANTEAZĂ. În fiecare judeţ din ţara asta vom avea până la 3 şantiere deschise celor care vor să dea o mână de ajutor într-o campanie cum nu a avut România vreodată. Le organizam de aşa manieră încât să plantăm alături de români în weekend-uri”, a subliniat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.
IMPORTANT!
Voluntarii independenți care doresc să participe la această acțiune se pot înscrie până miercuri, 4 martie, accesând site-ul MMAP: www.mmediu.ro/categorie/formular/271, iar grupurile organizate din companii, asociații, școli sunt așteptate, tot până miercuri, să se înscrie trimițând un e-mail la adresa mihai.enescu@m.mediu.ro.
Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.