Național Ultima oră
Amalia Ţugui a câştigat prima medalie de aur la o competiţie internaţională de box
Amalia Ţugui a câştigat prima medalie de aur la o competiţie internaţională de box
24/01/2023 ⋅ 0 comentarii

Amalia Ţugui, campioană mondială la kickboxing WAKO în 2022, a câștigat prima medalie de aur la o competiţie internaţională de box, la finele săptămânii trecute, la Turneul celor 12 naţiuni, desfăşurat în Serbia.

Amalia, în vârstă de 15 ani, antrenată de tatăl său la kickboxing de la vârsta de 7 ani, a început boxul anul trecut, în luna martie, când a fost legitimată la clubul CSM Danubiu din Tulcea.

Ştefan Simion, antrenorul ei de box, s-a arătat încântat de rezultat şi a amintit că Amalia a obţinut primele victorii în meciurile de box imediat după legitimare, locul întâi la Cupa României şi locul întâi la Campionatul Naţional.

„Rezultatul ei ne-a bucurat foarte mult. Provenind dintr-un alt sport, ea are mult de muncit, dar ţinând cont că a fost la prima ei competiţie de anvergură, viitorul arată bine. Avem mari speranţe că va obţine o medalie frumoasă la Campionatele Europene de box pentru juniori programate în acest an, în iunie, la Ploieşti”, a spus Ştefan Simion, conform Agerpres.

Următoarea competiţie de box a sportivilor CSM va avea loc la Arad, la finele lunii viitoare.


Foto: Amalia Țugui / Agerpres


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.