Național Ultima oră
Elisabeta Duicu și Mircea Jipescu au purtat drapelul României la a XVI-a ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European
Elisabeta Duicu și Mircea Jipescu au purtat drapelul României la a XVI-a ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European
22/01/2023 ⋅ 0 comentarii

Flacăra Păcii care va lumina timp de o săptămână cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European - FOTE Friuli Veneția Giulia 2023 a fost aprinsă în Piazza Unita D’Italia, din Trieste, iar Elisabeta Duicu și Mircea Jipescu au fost cei care au purtat drapelul în fruntea delegației României.

„Cei peste 1300 de sportivi care se vor întrece la 14 sporturi și discipline sportive au sosit cu autocarele puse la dispoziție de organizatori din toate cele 12 baze sportive aflate la distanțe de peste două ore distanță de locul festivității. 

Cu toții s-au bucurat de atmosfera de sărbătoare chiar dacă vântul Bora, care bate iarna în golful Trieste, s-a pornit chiar în această seară și a suflat cu putere, iar temperatura a scăzut cu multe grade sub minus. 

Frigul nu i-a împiedicat însă pe sportivii din cele 47 de țări participante să lege prietenii, să schimbe insigne potrivit tradiției și să se bucure de ocazia de a fi ÎMPREUNĂ înainte de startul întrecerilor.”, au scris reprezentanții COSR pe pagina de Facebook.

Purtătorii de drapel Elisabeta Duicu - biatlon și Mircea Jipescu – sărituri cu schiurile s-au aflat în fruntea  delegației României care a defilat în aplauzele celor prezenți. 

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu, Viorel Axenie, unul dintre consulii Consulatului General Trieste, Alexandru Pădure, secretarul general al Federației Române Haltere, numeroși părinți ai sportivilor care vor intra în competiție, dar și o mulțime de concetățeni care locuiesc în regiunea care va găzdui Festivalul au înfruntat frigul pătrunzător și au încurajat delegația tricoloră.

Prima reprezentată a Team României care va intra în concurs va fi Nóra Barta, la 1500 m, short track.


Foto: COSR

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.