Național Social Ultima oră
România va avea încă 4 parcuri cu mesteceni plantaţi de cei care au pierdut pe cineva drag
România va avea încă 4 parcuri cu mesteceni plantaţi de cei care au pierdut pe cineva drag
20/01/2023 ⋅ 1 comentarii

România va avea încă 4 parcuri cu mesteceni plantaţi de cei care au pierdut pe cineva drag. Este vorba despre unul intre cele mai emoționante proiecte de care am auzit în ultima vreme numit "Plantaţi în amintire", inițiat de Asociaţia "Zi de Bine".

Primul parc cu mesteceni care poartă amprenta dorului a fost inaugurat anul trecut la Lugoj. Anul acesta, parcurile vor fi amenajate în București, Oradea, Constanța și Săcele și vor fi plantați 350 de mesteceni/350 de povești de dor. 

„Am început Plantați în amintire de dor.  De o voce, de un gest, de o amintire. De felul în care mă privea. De o îmbrățișare. Ușor ușor am înțeles că nu se va mai întoarce și, din când când, locul dorului a fost luat de spaimă. Dacă o să-l uit? Dacă pur și simplu într-o bună zi toate amintirile se vor șterge? Așa că am simțit nevoia să vorbesc despre el. Chiar și atunci când cei din jur încercau să mă oprească. Primul parc cu mesteceni plantați în amintire s-a născut anul trecut la Lugoj.  În câteva săptămâni buldozerele vor pregăti pământul la București, Oradea, Constanța și Săcele.  Pentru ca fiecare om căruia îi este dor să pună dorului rădăcini care să se transforme într-o formă de viață. Mai plantăm 350 de mesteceni. Am început Plantați în amintire de dor. Îl continuăm pentru că e atâta nevoie de el!”, a transmis Raluca Medeleanu, fondatoarea Asociației. 

Fiecare copac va purta un cod QR  care va duce la chipul și povestea celui drag. 

Copacii care vor fi plantați în cele patru noi parcuri pot fi deja rezervați

„Voi muri cu adevărat atunci când se va duce și ultimul om care poartă cu sine amintirea existenței mele. Atunci voi fi cu adevărat mort, când nu voi mai exista în memoria nimănui.” (Irvin D. Yalom)


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

21.01.2023 18:34
Doina Haidu
Aș dori să fie și în județul Mureș!!!