Național Social Cultură Ultima oră
Spaţiul public din faţa Ateneului Român ar putea primi denumirea de ”Grădina Mariana Nicolesco”
Spaţiul public din faţa Ateneului Român ar putea primi denumirea de ”Grădina Mariana Nicolesco”
20/01/2023 ⋅ 0 comentarii

Spaţiul public din faţa Ateneului Român ar putea primi denumirea de "Grădina Mariana Nicolesco", potrivit unui proiect care a primit aviz favorabil în şedinţa Comisiei de Patrimoniu din cadrul Consiliului General al Capitalei, informează Agerpres.

Proiectul prevede atribuirea denumirii de "Grădina Mariana Nicolesco" spaţiului public situat la intersecţia dintre Piaţa George Enescu, str. Episcopiei şi str. Benjamin Franklin.

Propunerea a fost făcută de soţul sopranei şi este susţinută de Instituţia Prefectului, însă pentru a intra în vigoare, trebuie să primească un vot favorabil şi din partea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Soprana Mariana Nicolesco, membru de onoare al Academiei Române, a a trecut la cele veșnice pe 14 octombrie 2022.

Mariana Nicolesco a avut un vast repertoriu muzical, de la stilul baroc la cel contemporan, cu o admiraţie specială pentru stilul belcanto şi pentru compoziţiile lui Mozart şi Verdi. A susţinut numeroase recitaluri şi concerte pe cele mai importante scene ale lumii.

Conform unei cercetări efectuate de prof. dr. Stephan Poen, Haricleea Darclee şi Mariana Nicolesco au avut cele mai multe premiere absolute pe scena Teatrului 'La scala' din Milano.

A fost preşedinta Fundaţiei Darclee şi a Concursului Internaţional de Canto Haricleea Darclee, la care au luat parte peste 3.000 de tineri artişti din România şi din străinătate. Totodată, în 1993 a fost aleasă membru de onoare al Academiei Române.

A primit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Cruce (2008) şi a fost Comandor al Ordinului Steaua Solidarităţii Italiene (2004). Guvernul Franţei i-a acordat titlul de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor (2000).

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.