Național Ultima oră
România va fi reprezentată de 18 sportivi la Festivalul Olimpic al Tineretului European Friuli Venezia Giulia 2023
România va fi reprezentată de 18 sportivi la Festivalul Olimpic al Tineretului European Friuli Venezia Giulia 2023
19/01/2023 ⋅ 0 comentarii

Membrii delegației tricolore care vor reprezenta România la Festivalul Olimpic al Tineretului European Friuli Venezia Giulia, 21-28 ianuarie, au participat joi, 19 ianuarie, la ceremonia de prezentare a Echipei Olimpice de la Izvorani. 

Președintele COSR Mihai Covaliu, ministrul Sportului Eduard Novak, secretarul general COSR George Boroi și adjuncții Șefului de Misiune Liliana Dorneanu și Cirpian Gheorghe, i-au încurajat pe sportivii prezenți la Complexul Olimpic ”Sydney” 2000 din Izvorani. 

Team Romania va avea 18 sportivi la FOTE Friuli Venezia Giulia 2023 din Italia, ei vor concura la 8 discipline sportive  -biatlon, patinaj artistic, schi alpin, schi alpinism, schi fond, sărituri cu schiurile, short track și snowboard. 

Jurământul sportivilor a fost rostit de Elisabeta Duicu (biatlon), care va fi și purtătoare de drapel la Ceremonia de Deschidere alături de săritorul Mircea Jipescu. 

Jurământul antrenorilor a fost rostit de Rareș Manea, de la schi alpinism. 

Mihai Covaliu, campion olimpic, mondial și european la sabie, le-a transmis încredere și i-a asigurat pe sportivi că nu sunt singuri în această călătorie olimpică pe care o încep la Festivalul Olimpic. 

”Credeți în voi și faceți din această competiție începutul unei povești care să traverseze etapele unei cariere de succes. Atitudinea este foarte importantă atunci cînd vorbim de un nou început și este esențial să fiți perseverenți. Depinde de voi ca acest start să vă inspire, să vă dea încredere pentru a continua pe drumul olimpic până în vârf. Avem încredere în voi!”, a spus Mihai Covaliu.

Ministrul Sportului i-a încurajat pe sportivi să lupte pentru visurile lor și a menționat că își dorește să dezvolte infrastructura pentru sporturile de iarnă. Fost patinator de viteză, campion paralimpic la ciclism Eduard Novak a declarat:

”Vă doresc să vă împliniți visurile. Mi-ar fi plăcut să fiți mai mulți și mulțumesc COSR pentru că au fost sprijiniți sportivi de la discipline unde nu există finanțare de la Minister. Sporturile de iarnă sunt extrem de frumoase și  cred că merită investiția în infrastructura necesară. Măcar un patinoar în fiecare reședința de județ și lucrurile pot arăta altfel. Vă doresc să luptați pentru visurile voastre și să aveți succes!”.

Sportivii vor pleca mâine dimineață  spre Italia unde vor face joncțiunea cu cei de la sărituri cu schiurile. Șeful de Misiune Dragoș Tătaru îi așteaptă pe membrii Team Romania în Italia.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.