Național Din Arad Ultima oră
Șase gimnaste de la CSM Arad, incluse în loturile naționale de ansamblu la ritmică
Șase gimnaste de la CSM Arad, incluse în loturile naționale de ansamblu la ritmică
19/01/2023 ⋅ 0 comentarii

Comitetul Executiv al Federației Române de Gimnastică Ritmică a aprobat, printre altele, la prima ședință din acest an și componența loturilor naționale. Iar școala arădeană continuă să fie o sursă neîntreruptă de talente și valori, nu mai puțin de șase sportive fiind incluse în loturile de ansamblu, patru la senioare și două la junioare. Alenia Biringer, Catrina Buniov, Antonia Stănescu și Dalia Marin vor reprezenta România în competițiile internaționale în cadrul ansamblului de senioare, unde colectivul tehnic este format chiar din antrenoarele gimnastelor noastre de la Arad, Daniela Chiriac, antrenor principal și Tatsiana Novikava, antrenor secund! 

Cele două au pregătit anii trecuți și lotul de ansamblu junioare (foto), făcând pasul spre senioare odată cu numărul mare de sportive arădence nominalizate pentru acest lot. Alte două gimnaste de la CSM Arad, Andra și Carina Crainic, fac parte din lotul național de ansamblu junioare, cu Alexandra Piscupescu antrenor principal și Ștefania Prioteasa antrenor secund. Federația le-a impus junioarelor chiar și un obiectiv în acest an, o clasare în locurile 1-12, la Campionatele Europene de la Baku (Azerbaidjan), programate în perioada 17-21 mai. De asemenea, forul condus de Irina Deleanu a stabilit și calendarul competițional intern, junioarele II și III urmând să concureze primele pentru medalii, în perioada 2-4 iunie, la Constanța, pentru ca junioarele IV să aibă Naționale în 28 octombrie.

Daniela Chiriac și Tatsiana Novikova coordonează lotul de ansamblu senioare

Competițiile majore sunt programate, ca de obicei, în toamnă: Campionatul Național de junioare și senioare, la Oradea, în perioada 2-4 octombrie, Cupa României la Ploiești, în 29 octombrie și Campionatul Național de Ansambluri și Festivalul Național, la Brașov în 24-26 noiembrie. În orașul nostru vom avea și în 2023 tradiționala competiție internațională Arad Trophy, pregătitoare și pentru sportivele noastre înaintea Campionatelor Naționale de junioare și senioare, aceasta urmând să se dispute în acest an probabil la sfârșit de septembrie. Comitetul Executiv Internațional a aprobat în unanimitate calendarul pe acest an, iar România va avea câteva competiții de obiectiv: Campionatele Europene de Gimnastică Ritmică, Baku (AZE), junioare și senioare, 17-21.05; Campionatele Mondiale de Gimnastică Ritmică pentru junioare, Cluj- Napoca, 07-09.07; Cupa Mondială Challenge, Cluj-Napoca, 14-16.07; Campionatele Mondiale de Gimnastică Ritmică pentru senioare, Valencia (ESP), 23-27.08; Cupa “Irina Deleanu” Oradea 05-08.10.


Foto: CSM Arad

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.