Național Ultima oră
A reușit! Alpinistul Adrian Ahriţculesei a cucerit Mount Sidley din Antarctica şi a finalizat ”Circuitul celor 7 vulcani”
A reușit! Alpinistul Adrian Ahriţculesei a cucerit Mount Sidley din Antarctica şi a finalizat ”Circuitul celor 7 vulcani”
19/01/2023 ⋅ 0 comentarii

Alpinistul Adrian Ahriţculesei a reuşit să cucerească vârful Mount Sidley (4.285 m), din Antarctica, şi să finalizeze astfel "Circuitul celor 7 vulcani", devenind primul bărbat din România care îşi înscrie în palmares o asemenea performanţă, a anunţat joi managerul sportivului, Adrian Ştefan Jurcă.

„Am primit un mesaj de la Adrian, în care ne transmite că a ajuns în vârf şi că este bine, sănătos. Meritul este, în totalitate, al lui. Performanţa sa a fost stabilită, cel mai probabil, miercuri dimineaţa. În mesaj scrie că se află în tabăra de la 3.200 de metri. Le mulţumim tuturor celor care au contribuit la această reuşită”, a declarat managerul sportivului, conform Agerpres.

Alpinistul Adrian Ahrițculesei a plecat, pe 4 ianuarie, spre Antarctica, unde şi-a propus să cucerească Muntele Sidley (4.285 m) şi să încheie astfel "Circuitul celor 7 vulcani".

Tânărul din Petroşani, a ajuns pe 6 ianuarie în oraşul Punta Arenas, din Chile, unde s-a întâlnit cu organizatorii expediţiei din Antarctica.

Alpinistul a dus cu el două bagaje a câte 20 de kilograme, în care a aşezat echipamentul necesar pentru a putea rezista la temperaturile de la Polul Sud. Echipamentul, de la geacă până la sacul de dormit, a fost produs pe comandă specială în România.

Expediţia a fost prevăzută să aibă loc în perioada 6-21 ianuarie, iar costurile ei se ridică la aproximativ 70.000 de dolari.

Adrian Ahriţculesei se va întoarce în ţară pe 24 ianuarie.

"Circuitul celor 7 vulcani" presupune escaladarea celor mai înalţi vulcani de pe cele şapte continente, iar Adrian Ahriţculesei a reuşit să cucerească vârfurile Damavand (5.609 metri) - Iran, Asia, Mount Giluwe (4.367 m) - Oceania şi Australia, Pico de Orizaba (5.636 m) - America de Nord, Elbrus (5.642 m) - Europa, Ojos del Salado (6.893 m) - America de Sud, Kilimanjaro (5.895 m) - Africa, ultimul fiind Mount Sidley - Antarctica (4.285 m).

Prima femeie din România care a reuşit acest circuit a fost Crina "Coco" Popescu, în anul 2012, când avea doar 16 ani.


Foto: Facebook / Costel Avram 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.