Ultima oră Externe
Mai multe persoane arestate la Moscova după ce au depus flori și jucării de pluș pentru victimele atacului din Dnipro
Mai multe persoane arestate la Moscova după ce au depus flori și jucării de pluș pentru victimele atacului din Dnipro
18/01/2023 ⋅ 0 comentarii

Deși acțiunile publice împotriva războiului au devenit foarte rare în Rusia din cauza represiunii masive, luni seara a fost ridicat un mic memorial la baza unui monument dedicat poetei ucrainene Lesia Ukrainka, amplasat într-un parc moscovit: o fotografie alb-negru cu blocul distrus din Dnipro şi mai multe flori și jucării de pluș.

În timp ce încercau să depună flori și jucării de pluș în memoria celor cel puţin 45 de persoane ucise în atacul rusesc cu rachete asupra oraşului ucrainean Dnipro, mai multe perosane au fost arestate la Moscova, potrivit unor activişti pentru drepturi civile, informează dpa, conform Agerpres.

În orele care au urmat, tot mai mulţi oameni au adus flori, unele în culorile albastru şi galben ale drapelului ucrainean, dar şi jucării din pluş în memoria copiilor morţi. Mai mulţi trecători s-au oprit şi au plâns.


Foto: Twitter / Sergey Vasiliev


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.