Național Social Comunicate de Presă Ultima oră
276 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi unităţi sanitare, în primele nouă luni din 2022
276 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi unităţi sanitare, în primele nouă luni din 2022
17/01/2023 ⋅ 0 comentarii

Conform datelor publicate pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), un număr de 276 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi în alte unităţi sanitare, în primele nouă luni din 2022, cu 48 mai puţini faţă de perioada similară din 2021,

Dintre aceştia, 220 au fost părăsiţi în maternităţi, 54 în secţiile de pediatrie, iar doi au fost lăsaţi în altă secţie de spital.

În ceea ce priveşte copiii în această situaţie, care au fost externaţi, 103 s-au reîntors la familiile lor, doi au fost plasaţi la familia extinsă, 15 la familii/persoane şi 134 la asistenţi maternali.

Totodată, opt copii au fost încadraţi în centre de plasament, doi în centre de primire în regim de urgenţă, iar opt copii se regăsesc în alte situaţii, conform datelor ANPDCA.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.