Din Arad Cultură Ultima oră
Filmul despre moartea alpinistului Zsolt Erőss, în premieră la Cinema Arta
Filmul despre moartea alpinistului Zsolt Erőss, în premieră la Cinema Arta
17/01/2023 ⋅ 0 comentarii

Lungmetrajul „Vârfuri și abisuri“, despre moartea alpinistului  Zsolt Erőss, va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad.

Filmul va putea fi văzut vineri, 20 ianuarie 2023, de la ora 19.00. Intrarea va fi liberă. 

Filmul spune povestea reală a Hildei, care este nevoită să urmărească neputincioasă moartea tragică a soțului ei alpinistul Zsolt Erőss. 

După tragedie, ea trebuie să-și găsească propria identitate pentru a începe să pună bazele noii sale vieți.

Eroul filmului, alpinistul Zsolt Erőss, a urcat pe 10 dintre cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri altitudine ale munților Himalaya și Karakorum. În 2010, în urma unui accident cauzat de o avalanșă în munții Tatra, și-a pierdut piciorul drept prin amputare, fiind nevoit să poarte proteză. Nu s-a gândit niciun moment să abandoneze viața sportivă. A muncit din greu pentru a fi din nou pe munte, în toamna aceluiași an.

Zsolt Erőss a urcat, având proteză, două dintre vârfurile himalayene de peste opt mii de metri, Lhotse (8.516 m) și Kangchenjunga (8.586 m). 

În primăvara lui 2013, după ce a reușit ascensiunea pe Kangchenjunga, a fost dat dispărut și, ulterior, declarat mort. În onoarea sa, sala polivalentă din Miercurea Ciuc îi poartă numele.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.