Național Din Arad Social Ultima oră
Roland, un tânăr crescut la o casă de copii din Arad, s-a înrolat în Armata României la Vânători de Munte
Roland, un tânăr crescut la o casă de copii din Arad, s-a înrolat în Armata României la Vânători de Munte
17/01/2023 ⋅ 0 comentarii

Dacă anul trecut ne bucuram cu toții de reușita lui Bogdan, tânărul care, deși a crescut la o casă de copii din Arad, a fost admis la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina, astăzi atenția se îndrepată spre un al tânăr instituționalizat în județul nostru, care și-a văzut visul îndeplinit.

Este vorba despre Roland, un tânăr care a crescut în Casa SOS 8 din Sântana și care, la vârsta de 20 de ani a fost acceptat pentru a se înrola în Armata Română la vânători de munte.

Pasionat de tehnica de luptă a Armatei, Roland și-a dorit atât de mult să îmbrace haina militară, încât după ce a absolvit liceul și a trecut prin mai multe probe sportive și medicale a fost acceptat pentru a se înrola în Armata Română. Și nu oriunde, ci în rândul Vânătorilor de Munte, o specialitate militară a Forțelor Terestre Române, componentă a infanteriei. Unitățile de vânători de munte au rolul de a desfășura operații independent și în cooperare cu celelalte forțe, în teren muntos-împădurit, pe direcții și în raioane greu accesibile, în orice condiții de timp și anotimp.

„Suntem extrem de bucuroși pentru Roland, așa cum ne mândrim cu toți copiii noștri care reușesc să își fixeze astfel de obiective și, cu multă perseverență și sacrificii, ajung acolo unde și-au propus. Mă gândesc aici la Bogdan, alt tânăr de-al nostru crescut în sistem și care, de asemenea, și-a atins visul, acela de a deveni polițist. Astfel de tineri sunt modele pentru alți copii din sistemul de protecție care trebuie să înțeleagă că dacă îți dorești ceva, trebuie să muncești mult și să nu renunți, chiar dacă acest lucru presupune eforturi pe măsură”, a declarat directorul general al DGASPC Arad, Erika Stark. 

La finalul celor patru stagii de pregătire intensă Roland va rămâne angajat ca soldat al forțelor speciale Vânători de munte ale Ministerului Apărării Naționale.


Foto: DGASPC Arad


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.