Național Din Arad Cultură Comunicate de Presă Ultima oră
Două scrisori semnate de cea de-a doua fiică a lui Ioan Slavici – Exponatul lunii ianuarie la Complexul Muzeal Arad
Două scrisori semnate de cea de-a doua fiică a lui Ioan Slavici – Exponatul lunii ianuarie la Complexul Muzeal Arad
11/01/2023 ⋅ 0 comentarii

Complexul Muzeal Arad a pregătit pentru această lună un exponat edificator referitor la genealogia familiei Slavici, exemplificat prin două scrisori care fac parte din fondul documentar al al Muzeului Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția” din Șiria, semnate de cea de-a doua fiică a scriitorului, Fulvia Struțeanu. 

Scrisorile, prezentate de muzeograful Laura Ionela Moț, sunt datate în 1959 și 1960 și lămuresc câteva aspecte despre familia Slavici și originile acesteia. Scrisoarile cuprind și schițe întocmite chiar de Fulvia, care reprezintă elemente ale arborelui genealogic, considerat un fel de testament lăsat cu precădere publicului arădean. Dacă opera lui Slavici este cunoscută de iubitorii de literatură, unele aspecte din viața sa sunt mai puțin cunoscute, dar se regăsesc în corespondența păstrată. O a doua scrisoare aduce unele lămuriri legate de casa în care s-a născut Ioan Slavici, legate de arhitectura acesteia și de împărțirea ei, cu obiectele existente în interior.Prezintă: Laura Moț, muzeograf, Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția” Șiria

Imagine și montaj: Nelu Scripciuc

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.