Național Din Arad Cultură Ultima oră
Singurul lungmetraj românesc care aduce în prim-plan prietenia dintre Mihai Eminescu și Ion Creangă, la Cinema Arta, de Ziua Culturii Naționale
Singurul lungmetraj românesc care aduce în prim-plan prietenia dintre Mihai Eminescu și Ion Creangă, la Cinema Arta, de Ziua Culturii Naționale
11/01/2023 ⋅ 0 comentarii

Primul eveniment din anul 2023 la Cinema „Arta” este dedicat Zilei Culturii Naționale. 

Astfel, vineri, 13 ianuarie 2023, de la ora 18.30, la Cinema Arta va avea loc un eveniment care va include un recital de poezie eminesciană cu Angela Petrean-Varjasi și Zoltan Lovas, actori la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad, dar și proiecția singurului lungmetraj românesc care aduce în prim-plan prietenia dintre Mihai Eminescu și Ion Creangă. 

Este vorba despre lungmetrajul „Un bulgăre de humă”, regizat de Nicolae Mărgineanu, după un scenariu în colaborare cu dramaturgul Mircea Radu Iacoban.

Pelicula a fost realizată în 1989, anul centenarului morţii lui Mihai Eminescu, a poetei Veronica Micle şi scriitorului Ion Creangă şi se bucură de o distribuţie de excelență: Dorel Vişan, Adrian Pintea, Mioara Ifrim şi Maria Ploae în rolurile principale.

Intrarea la eveniment va fi liberă. 

Evenimentul de la Cinematograful „Arta” este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Arhivei Naționale de Filme – Cinemateca Română și Asociația DACIN-SARA (Drepturi de Autor în Cinematografe și Audiovizual).


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.