Național Din Arad Învățământ Ultima oră
Echipa arădeană de robotică Delta Force, prima din România care participă la FIRST Robotics Competition 2022-2023
Echipa arădeană de robotică Delta Force, prima din România care participă la FIRST Robotics Competition 2022-2023
09/01/2023 ⋅ 0 comentarii

Echipa de robotică Delta Force, formată din tineri de la Liceul Național de Informatică Arad, este prima echipă din România care participă FIRST Robotics Competition 2022-2023.

Campionii arădeni vor concura direct în competiția regională, care va avea loc în Istanbul-Turcia, și vor avea de construit, în zece săptămâni, un robot de 57 de kg și care va putea să rezolve toate sarcinile din caietul concursului cu tema „Energia regenerabilă, aplicații în industria viitorului”.

„Așteptăm cu nerăbdare startul concursului FIRST Robotics Competition 2022-2023! Suntem prima echipă din România care participă la acest concurs, care lansează noi provocări, la scară mult mai mare! Este un domeniu în care atenția este îndreptată spre roboți  de mari dimensiuni, industriali, care presupun o abordare diferită! Vom concura direct în competiția regională, ce va avea loc în Istanbul-Turcia și suntem încrezători că eforturile noastre, munca depusă și energia pe care o avem ne vor ajuta să ajungem la Campionatul Mondial din SUA! Construim un robot ce va avea în jur de 57 de kg și care va putea să rezolve toate sarcinile din caietul concursului! Anul acesta tema este energia regenerabilă, aplicații în industria viitorului! Avem zece săptămâni la dispoziție pentru a finaliza această misiune!”, au transmis campionii. 

Echipa Delta Force, care a pus Aradul și România pe harta mondială a roboticii este compusă din trei divizii: 

  • Divizia de Programare: Octavian Dragoș Botoșan, Raul Florea, Cătălin Georgescu și Adrian Albotă; 
  • Divizia de Marketing: Radu Scheuleac, Briana Lucaci, Daria Feher și Raul Muntean; 
  • Divizia Tehnică: Robert Rus, Dănuț Tol, Aida Pero, Radu Micle, Robert Mocan, Mihai Ozarchievici, Sebastian Măcean, Darius Faur și Raul Albuțiu.

Mentorii acestora sunt Florin Feher, Corina Botoșan și Laurențiu Puf.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.