Național Din Arad Social Religie Ultima oră
Tradiția Binelui. Mitropolitul Banatului, din nou la masă cu oamenii străzii de ziua onomastică
Tradiția Binelui. Mitropolitul Banatului, din nou la masă cu oamenii străzii de ziua onomastică
07/01/2023 ⋅ 0 comentarii

Deloc o noutate, ci o binecuvântată continuitate ca în ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Botezătorul Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, să ia masa cu oamenii străzii. 

Așadar, de ziua onomastică, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan Selejan a fost înconjurat, așa cum se întâmplă de opt ani, de aproximativ 50 de persoane fără adăpost, la centrul de pe strada Telegrafului din Timișoara. Și nu doar au mâncat împreună, pentru că în comuniune părintească fiind cu oamenii fără de adăpost, Părintele Mitropolit le-a aflat atât poveștile de viață cât și problemele de sănătate, rânduid ca unora dintre ei să li se faciliteze anumite intervenții chirurgicale sau controale medicale amănunțite, conform Adevărul.ro.

„I-am găsit senini. Ceea ce înseamnă că cei care se ocupă permanent de ei aici încearcă să le asigure toate condițiile, pentru oamenii aceștia care au șchiopătat puțin în viață. Mi-au spus că au căldură, au apă caldă și mâncare. Iată că și noi, din vreme în vreme, aducem aici alimente și medicamente, chiar astăzi am mai pus la cale încă un proiect de ajutor sanitar. Începând de săptămâna care vine o să intre într-un proces de verificare, de analize fiecare dintre ei. Nădăjduim să-i putem trata”, a spus ÎPS Ioan Selejan, conform aceleiași surse.

Într-o emoționantă mărturisire, Înaltpreasfinția Sa a spus că prezenţa lângă oamenii nevoiaşi îi aduce, poate, cea mai mare bucurie din viaţă, făcându-l să înţeleagă că în locul lor putea fi el.

„În urmă cu opt ani, am început această activitate. Eram venit de câteva zile în Banat și oferisem o masă. Erau peste 300 de persoane. La un moment dat, cineva mi-a spus să mergem acasă. Iar eu am zis să mai rămânem, pentru că în rândul acelor oameni era și locul meu. Aici, în rândul acestora trebuia să fiu și eu. De aceea vin mereu, să stau cu ei, pentru că și eu puteam să fiu unul din cei abandonați de societate, doar Dumnezeu a avut o altă rânduială cu mine”, a spus Părintele Mitropolit.

Înaltpreasfințitul Ioan Selejan a promis cu acest prilej că zilele viitoare Mitropolia Banatului va dona o importantă cantitate de cartofi, ceapă, morcovi, dulceață și zacuscă.

Foto: Ștefan Both


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.