Național Din Arad Social Cultură Life Ultima oră
Șezătorile de odinioară din satele de pe Valea Mureșului, reconstituite de copiii de la Casele de tip familial Lipova
Șezătorile de odinioară din satele de pe Valea Mureșului, reconstituite de copiii de la Casele de tip familial Lipova
06/01/2023 ⋅ 0 comentarii

Într-o frumoasă inițiativă, copiii de la Casele de tip familial Lipova au reconstituit șezătoarele de odinioară din satele de pe Valea Mureșului. 

Casele de Copii de tip familial Lipova în parteneriat cu Muzeul Orașului Lipova, preocupați de conservarea și revitalizarea tradițiilor, a obiceiurilor, a portului popular, a autenticului zonei, au gândit și organizat o șezătoare la care protagoniști au fost copiii. Au reconstituit felul în care se făceau șezătorile în lumea satelor de pe Valea Mureșului.

  Spațiul unde s-au desfășurat, Muzeul Orașului Lipova, a fost special amenajat cu obiecte tradiționale autentice, realizate în atelierul de țesătorie al Marilinei Bocu și rămase în patrimoniul muzeal lipovean. Organizatorii au încercat și au și reușit să  reconstituie  cât mai bine tradiționalul eveniment din lumea satului românesc. 

„Muzeul orășenesc Lipova și Corina Dubestean ne-au fost astăzi gazde minunate la șezătoarea-clacă ai cărei protagoniști au fost copiii noștri din Casele de Tip Familial din Lipova. Îmbrăcați în straie populare specifice Văii Mureșului copiii ne-au introdus, rând pe rând, în atmosfera de odinioară a acestor întâlniri tipice lumii satului tradițional. Copiii, fete și flăcăi mândri, au reușit să ne emoționeze cu adevărat. Felicitări și colegilor noștri care au reușit să îi pregătească într-un timp relativ scurt pentru această activitate!”, au transmis reprezentanții DGASPC Arad. 


Foto: Corina Dubestean


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.