Național Social Ultima oră
Moș Crăciun a ajuns la 12.000 de copii din comunităţile aflate pe Via Transilvanica
Moș Crăciun a ajuns la 12.000 de copii din comunităţile aflate pe Via Transilvanica
01/01/2023 ⋅ 0 comentarii

Moș Crăciun a ajuns în ultimele zile la 12.000 de copii din comunităţile aflate pe Via Transilvanica. Cadourile venite din Germania au fost colectate de organizaţia Johanniter-Unfall-Hilfe şi distribuite în România cu sprijinul asociaţiei Tăşuleasa Social din Bistriţa, în cadrul celei de-a 22-a ediţii a proiectului "Camionul de Crăciun".

Tăşuleasa Social a anunțat sâmbătă că a reuşit să încheie în ultima zi din acest an acţiunea de distribuire a cadourilor, începută în cea de-a treia zi de Crăciun.

Primele cinci camioane cu cadouri au plecat spre Ucraina, iar alte 12.000 de cadouri au ajuns la copii din 30 de localităţi aflate în opt judeţe ale României, situate de-a lungul Via Transilvanica.

„Pentru Tăşuleasa Social, anul 2022 s-a încheiat cu proiectul Camionul de Crăciun, împreună cu partenerii noştri internaţionali Johanniter-Unfall-Hilfe (...). Pentru a 22-a oară. Camionul de Crăciun e ca o promisiune, e tradiţia de care ne ţinem cu sfinţenie de 22 de ani încoace, de parcă ar fi o sărbătoare. Ceea ce chiar şi este! Abia ce am încheiat acţiunea de anul acesta, care s-a extins prin ţară, de când cu Via Transilvanica. Împreună cu partenerii noştri pentru mobilitate de la Autoklass - Official Home of Mercedes-Benz, am ajuns în 30 de localităţi din 8 judeţe din ţară, unde peste 100 de voluntari au împărţit cadouri din partea copiilor din Germania, la 12.000 de copii din România”, au scris reprezentanții asociației pe pagina de socializare. 

N-au fost uitați nici copiii din localitățile izolate din judeţul Caraş-Severin, unde darurile au fost transportate cu ajutorul unor măgăruşi.

Via Transilvanica, proiectul celor de la Tăşuleasa Social, a fost finalizat în cursul acestui an, după patru ani de muncă în care au fost amenajate trasee de drumeţii tematice prin zece judeţe, pe o lungime de aproximativ 1.400 kilometri, pornind de la Putna şi până Drobeta-Turnu Severin, care pot fi străbătute la pas, cu bicicleta sau călare.


Foto: Tășuleasa Social / Mircea Gherase

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.