Național Din Arad Ultima oră
Eroii arădeni ai Revoluției din 1989, comemorați la 33 de ani de la căderea comunismului
Eroii arădeni ai Revoluției din 1989, comemorați la 33 de ani de la căderea comunismului
22/12/2022 ⋅ 0 comentarii

Și în acest an, la împlinirea a 33 de ani de la căderea comunismului, Eroii arădeni care au plătit prețul libertății cu propria viață, au fost comemorați în mai multe locuri din municipiu. 

Manifestările prilejuite de această comemorare au debutat în zorii zilei de miercuri, 21 decembrie, cu refacerea traseului deja cunoscut: Orologerie, Strungul, Troiţa Eroilor din cimitirul Eternitatea, Crucea Eroilor și Monumentul Eroilor din Piața Revoluției. Tot în această zi a avut loc și o slujbă de pomenire în Biserica din Parohia Șega II cu hramul „Înălțarea Domnului”, închinată chiar Eroilor Revoluției din 1989.

Astăzi, 22 decembrie, încând cu ora 12.30, la Monumentul Eroilor din Piaţa Revoluţiei a avut loc o ceremonie solemnă cu participarea asociaţiilor de revoluţionari, reprezentanților autorităţilor și instituțiilor publice, cadrelor militare active în rezervă și retragere, reprezentanților Arhiepiscopiei Aradului, universităților, partidelor politice, ONG-urilor. Cum era firesc, după intonarea Imnului Național al României a urmat o Slujbă de pomenire, mai multe alocușiuni și o ceremonie de depunere a coroanelor și jerbelor de flori la monument

De asemenea, la Monumentul din Subcetate a avut loc o slujbă de pomenire și o ceremonie de depuneri de coroane și jerbe de flori, pentru ca de la ora 15.00 să aibă loc încă un popas al recunoștinței față de jerta Eroilor, la Monumentul de pe strada Făt-Frumos. 

Manifestările de comemorare se vor încheia vineri, 23 decembrie, la Monumentul lui Toth Sandor Arad, faleza Mureșului, în apropierea podului Decebal. 



Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.