Național Din Arad Cultură Ultima oră
Regina Maria va avea o statuie în centrul istoric al municipiului Deva
Regina Maria va avea o statuie în centrul istoric al municipiului Deva
13/12/2022 ⋅ 0 comentarii

O statuie din bronz a Reginei Maria va fi amplasată în zona Palatului Administrativ din centrul istoric al municipiului Deva, opera artistică urmând să fie realizată de sculptorul albaiulian Ştefan Binţinţan, care a câştigat un concurs de proiecte organizat de administraţia locală.

Statuia va fi realizată din bronz şi va avea înălţimea de 5 metri, cu tot cu soclu, iar postamentul va fi placat cu piatră naturală de tip Vratza, a precizat marţi Primăria Deva, conform  Agerpres.

Pe fiecare faţetă a soclului, artistul plastic va realiza câte un basorelief ornamental din bronz, cu scene reprezentative din viaţa Reginei Maria.

"După finalizarea lucrărilor la centrul istoric şi inaugurarea statuii Reginei Maria a României, voi iniţia un proiect de hotărâre prin care voi propune Consiliului Local ca piaţeta din zona Palatului Administrativ să poarte numele Regina Maria a României", a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Termenul de finalizare a lucrării este 1 mai 2023.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.