Național Cultură Religie Ultima oră
Regele Mihai, pomenit la Curtea de Argeș la 5 ani de la trecerea la cele veșnice
Regele Mihai, pomenit la Curtea de Argeș la 5 ani de la trecerea la cele veșnice
12/12/2022 ⋅ 0 comentarii

„Lumea de mâine nu poate exista fără Morală, fără Credință şi fără Memorie”, spunea Majestatea Regele Mihai în discursul rostit, în 25 octombrie 2011, în Parlamentul României.

Ziua de 5 decembrie a fiecărui an va dăinui peste veacuri în memoria țării și va aminti de trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai, în anul 2017. 

La plinirea celor 5 ani de la înveșnicirea Majestății Sale, cum era firesc, a avut loc o slujbă de pomenire și la Curtea de Argeș, locul de odihnă a Monarhilor României. La Slujba săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, au participat și Ion Tucă, directorul Casei Regale a României, și prof. Univ dr. Augustin Ioan, arhitectul Casei Regale a României.

Majestatea Sa Mihai I a fost Rege al României între anii 1927-1930 și 1940-1947, fiind obligat să abdice la presiunile Partidului Comunist la 30 decembrie 1947. Și-a petrecut mare parte din viață într-un lung și nedrept exil, trecând la Domnul la 5 decembrie 2017 în reședința sa din Aubonne, Elveția, la vârsta de 96 de ani.

Pe 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.


Foto: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.