Național Din Arad Ultima oră
Primele 15 tramvaie din lotul de 100 cumpărate de la Astra Arad au fost puse în circulație în capitală
Primele 15 tramvaie din lotul de 100 cumpărate de la Astra Arad au fost puse în circulație în capitală
10/12/2022 ⋅ 0 comentarii

Primele 15 tramvaie noi din lotul de 100 cumpărate de la Astra Arad au fost puse în circulație, astăzi, pe linia 41 din București. 

Conform contractului încheiat între Municipiul Bucureşti şi Asocierea Astra Vagoane Călători SA - CRRC Qingdau Sigang CO, până la sfârşitul anului 2022 vor fi furnizate 17 tramvaie, din totalul de 100.

“Primele 15 din cele 100 de tramvaie pe care le avem contractate cu Astra Arad circulă de astăzi pe linia 41. Este vorba de o investiţie de aproximativ 200 de milioane de euro, iar cea mai mare parte reprezintă fonduri europene.

Din 1989 până azi, în București au fost puse în circulație doar 17 tramvaie noi, produse de URAC.

Tramvaiul Astra Imperio este omologat şi se încadrează în omologarea pe care Autoritatea Feroviară a dat-o în 2019. 

Ne-am asigurat că toată documentația este corectă chiar dacă acest lucru a implicat o așteptare mai lungă până să fie puse pe șine noile tramvaie. 

În afara celor 100 de tramvaie, mai avem în ultima fază a achiziţiei 100 de autobuze electrice, din bani europeni, 100 de troleibuze cu finanţare de la Fondul de Mediu, iar în curând o să lansăm achiziţia pentru 22 de troleibuze pentru care ne-a fost acceptată finanţarea prin PNRR”, a transmis primarul capitalei.

Potrivit Directorului STB, Adrian Criț, în noile tramvaie vor fi în permanență controlori care vor oferi informaţii călătorilor şi vor sesiza eventualele nereguli. 

Conform contractului de furnizare, în următorii cinci ani mentenanţa tramvaielor va fi efectuată de către furnizor.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.