Național Cultură Religie Life Ultima oră
Regele Mihai, pomenit la Catedrala Patriarhală la 5 ani de la trecerea la cele veșnice
Regele Mihai, pomenit la Catedrala Patriarhală la 5 ani de la trecerea la cele veșnice
05/12/2022 ⋅ 0 comentarii

Luni, 5 decembrie 2022, la Catedrala Patriarhală a avut loc o slujbă de pomenire oficiată de Preasfinția Sa Episcopul Vicar Patriarhal Varlaam, Secretarul Sfântului Sinod, la împlinirea a cinci ani de la trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai I. Suveranul a decedat în ziua de 5 decembrie 2017.

Parastasul, care a avut loc într-un cadru de familie, a reunit în rugăciune pe Majestatea Sa Custodele Coroanei și pe Principele Consort, alături de Principesa Sofia și Principesa Maria.

La slujbă au fost prezenți membri ai Casei Majestății Sale.

Funeraliile Regelui Mihai au avut loc în ziua de 16 decembrie 2017. Catedrala Patriarhală a fost locul în care s-a desfășurat slujba de înmormântare a Regelui Mihai, oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, având alături importanți membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Familia Regală a României


Foto 1: Glasul Cetății

Foto 2,3: Familia Regală

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.