Național Din Arad Religie Ultima oră
(FOTO) Priveghere la Paraclisul Facultății de Teologie, la prăznuirea Sf. Ioan Damaschin și a Sfintei Varvara
(FOTO) Priveghere la Paraclisul Facultății de Teologie, la prăznuirea Sf. Ioan Damaschin și a Sfintei Varvara
03/12/2022 ⋅ 0 comentarii

Cu vrednicie și cu dreptate este a-ți cânta Ție, pe Tine a te binecuvânta... stă scris deasupra stranei din care, în această seară, Grupul Psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” a cântat, la ceas de priveghere, ocrotitorului lor spiritual și Sfintei Mucenițe Varvara. Cu vrednicie și cu dreptate, în duh de pace și la adăpostul unei bisericuțe/paraclis prin care au trecut, trec și vor trece generații întregi de studenți ai Facultății de Teologie din Arad, elevi seminariști sau cei mai mici învățăcei ai nou înființatei Școli care poartă numele vrednicului de pomenire Episcop Ioan Mețianu. 

Bucuria sărbătorii de care s-au părtășit credincioșii de toate vârstele a fost sporită de prezența în mijlocul lor a Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul care, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a mijlocit înaintea lui Dumnezeu și a prietenilor Săi, Sfântul Ioan Damaschin și Sfânta Varvara, pentru toți cei care au ales să jertfească parte din timpul acestei zile pentru cele ale sufletului. 

Nimic mai folositor decât a petrece timp cu și pentru Dumnezeu. Iar când cântarea stranei este atât de frumos și cu vrednicie așezată în slujba lui Dumnezeu și spre odihna semenilor întru cele cu adevărat de trebuință, sufletele nu pot fi altfel decât pe Cale. 

Și n-am putut să nu ne amintim în seara de astă seară de un îndemn pe care Preasfințiatul Părinte Emilian Crișanul îl așeza, anul trecut, tot la un ceas de priveghere, la inimile celor care fac parte din Grupul psaltic condus pe Părintele Gabriel Streulea: să dea dovadă de putere și determinare în frumoasa misiune de a duce frumusețea cântării psaltice nu numai în bisericile din Parohiile Arhiepiscopiei Aradului, cât și în țară și în afara granițelor ei. Ori cu fiecare zi, cu fiecare cânt, cu fiecare concert ori cântare la strană a acestui grup pslatic, nu facem altceva decât să ne bucurăm de noi și noi cărămizi puse spre plinirea îndemnului. 

Având în față candelele luminoase ale vieților Sfântului Ioan Damaschin și Sfintei Mucenițe Varvara nu putem decât să nădăjduim că privegherea din această seară a deschis cerurile pentru ca mâine, în Duminica 27-a după Rusalii, să aflăm fiecare în parte și toți împreună bunul răspuns dat de Dumnezeu femeii gârbove. 


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.