Din Arad Cultură Religie Ultima oră
NOI UMBLĂM A COLINDA - concert de colinde tradiționale românești la Filarmonica arădeană, de Moș Nicolae
NOI UMBLĂM A COLINDA - concert de colinde tradiționale românești la Filarmonica arădeană, de Moș Nicolae
02/12/2022 ⋅ 0 comentarii

Pentru a experimenta pe propria piele bucuria unui Crăciun adevărat, Asociația Suflet Tânăr Arădean (ASTA) vă lansează o invitație de nerefuzat la concertul de colinde tradiționale românești NOI UMBLĂM A COLINDA, care se va desfășura în data de 6 decembrie (marți), începând cu ora 19.00, la Filarmonica de Stat din Arad. Prin acest concert, Asociația Suflet Tânăr Arădean își propune să pună în lumină vechiul obicei tradițional de colindat din satele românești, aducând pe scenă colinde vechi, cântate de tineri care au descoperit bogăția lor și a obiceiurilor și și-au dat seama că ele reușesc să redea fidel bucuria autentică și nemăsurată adusă de această sărbătoare.  Pentru a ilustra frumusețea și complexitatea colindatului românesc (încadrat deja de UNESCO în lista patrimoniului cultural imaterial), repertoriul cetei Asociației Suflet Tânăr Arădean va cuprinde colinde culese din Transilvania, din Moldova și zona de Vest a României.

Alături de ceata Asociației Suflet Tânăr Arădean vor mai urca pe scenă Grupul Psaltic „Sf. Ioan Damaschin”și Corul de copii „Sf. Ioan Botezătorul" al Catedralei Vechi din Arad.

Intrarea este liberă! Pentru ca ca spectacolul să se poată desfășura însă în condiții confortabile pentru toată lumea, în sală se va intra pe baza unui bilet gratuit primit la intrare. Intrarea se va face strict în limita locurilor disponibile. Vă mulțumim pentru înțelegere şi vă aşteptăm cu drag.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.