Din Arad Ultima oră
Alesia Sferlea, medaliată și la Openul Portugaliei. Urmează Mondialele de juniori din Tunisia
Alesia Sferlea, medaliată și la Openul Portugaliei. Urmează Mondialele de juniori din Tunisia
28/11/2022 ⋅ 1 comentarii

Alesia Sferlea a pregătit în Portugalia cea mai importantă competiție a anului de grație 2022, Campionatele Mondiale de juniori din Tunisia, programate în perioada 4-11 decembrie. Astfel, valoroasa jucătoare de tenis de masă a CSM Arad a participat în această săptămână la Openul lusitan WTT Youth Star Contender Vila Nova de Gaia, unde a reușit o nouă medalie. În tandem cu nemțoaica Eireen Kalaitzidou, Sferlea a urcat pe a treia treaptă a podiumului în proba de dublu a categoriei U15, după victorii cu Susana Costa (Portugalia) și Aleksandra Jersova (Letonia), 3-0 la seturi, în optimi și cu Julia Leal (Portugalia) și Lisa Wang (Germania) 3-1, în sferturi. În semifinale, Sferlea și Kalaitzidou au cedat cu 0-3 în fața altor două germance, Josephina Neumann și Koharu Itagaki și s-au mulțumit cu bronzul. Eleva lui Cristi Dodean a jucat și la simplu, unde după două victorii și o înfrângere șu un loc doi în grupa de calificare pe tabloul principal, a cedat în optimi la mare luptă, scor 2-3 în fața nemțoaicei Josephina Neumann, dar și la dublu mixt, unde în pereche cu Rareș Cueșdean, a pierdut cu 1-3 în duelul românesc din optimi cu Cristina Sîngeorzan și Robert Podar.

14 decembrie – data ultimului meci al anului în Superligă, CSM Arad – Steaua!

Urmează un cantonament alături de lotul național și apoi plecarea spre îndepărtata Tunisie, unde Alesia Sferlea visează să încheie cu brio anul, mai exact cu medalii la Mondial, ea urmând să concureze în toate probele categoriei U15 (cadete), simplu, dublu, dublu mixt și echipe. De anul viitor, jucătoarea CSM-ului va trece la categoria junioare I, unde speră de asemenea să confirme și să cucerească noi medalii pentru tenisul de masă arădean. Altfel, a fost stabilită și data meciului dintre CSM Arad și CSA Steaua, contând pentru ultima etapă a turului Superligii Naționale pe echipe la feminin. Partida se va disputa miercuri, 14 decembrie, ora 11, în sala complexului Emil Prokopecz din Arad. Cu trei victorii, în fața celor de la CSM Bistrița, 3-1, CS Dumbrăvița și Poli Iași, ambele învinse cu 3-0 și o singură înfrângere, 0-3 cu Victoria Carei, echipa pregătită de Cristian Dodean are șanse bune să termine pe podium acest sezon, în urma favoritelor la titlu, Steaua și Carei!

Sursa: CSM Arad


 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

29.11.2022 20:20
Cherecheș Liana
Felicitări Alesia campioana noastră!💪😘❤️