Național Cultură Ultima oră
George Enescu Festival, ediţia 2021, pe lista scurtă a nominalizărilor The International Opera Awards - echivalentul Premiilor OSCAR în muzică
George Enescu Festival, ediţia 2021, pe lista scurtă a nominalizărilor The International Opera Awards - echivalentul Premiilor OSCAR în muzică
27/11/2022 ⋅ 0 comentarii

George Enescu Festival, ediţia 2021, este pe lista scurtă a nominalizărilor The International Opera Awards - echivalentul Premiilor OSCAR în lumea muzicii.

„O mare onoare! Suntem cot la cot cu marile festivaluri din lume. Tocmai au fost anunţate nominalizările, iar George Enescu Festival, ediţia 2021, se află pe lista scurtă The International Opera Awards - echivalentul Premiilor OSCAR în lumea muzicii. O dovadă în plus că valorile în care credea George Enescu, constanța, sprijinul strategic, implicarea artistică şi voi, publicul, fac din Festival un eveniment de top organizat de România.”, au scris reprezentanții festivalului pe pagina de socializare. 

La ediția din 2021, care i-a avut la conducere pe Vladimir Jurowski - Director Artistic, şi Mihai Constantinescu- Director Executiv, toate operele în concert din cadrul Festivalului Enescu au fost prezentate în premieră în România, cu proiecţii multimedia, în interpretările unora dintre cei mai renumiţi artişti şi orchestre internaţionale din lume! Proiecţiile multimedia au fost concepute de regizoare precum Carmen Lidia Vidu sau Nona Ciobanu.  

Te Deum, compusă de faimosul tenor, compozitor şi dirijor José Cura a avut premiera mondială în România şi a marcat aniversarea celei de-a 25-a ediţii din istoria Festivalului Enescu.


Foto: George Enescu Festival


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.