Național Cultură Religie Ultima oră Externe
Reprezentantul Patriarhiei Române în Țara Sfântă, desemnat ”Omul Anului 2022” de Asociația Scriitorilor Israelieni de Limbă Română
Reprezentantul Patriarhiei Române în Țara Sfântă, desemnat ”Omul Anului 2022” de Asociația Scriitorilor Israelieni de Limbă Română
26/11/2022 ⋅ 0 comentarii

Asociația Scriitorilor Israelieni de Limbă Română i-a acordat joi, 24 noiembrie,  Arhimandritului Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române în Țara Sfântă, distincția „Omul Anului 2022”.

Arhimandritul Teofil Anăstăsoaie a primit distincția la Gala Premiilor Omul Anului – Cartea Anului 2022, din cadrul Târgului Internațional de Carte „Beyahad – Împreună”, organizat la Teatrul Alhambra din Tel Aviv.

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române a amintit la eveniment, conform basilica.ro, că românii din Israel și numeroșii pelerini români „observă că lumina candelei românești de pe Pământul Sfânt este menținută aprinsă” prin slujirea Reprezentanței Patriarhiei Române și a așezămintelor românești.

„Am fost onorați să primim distincția specială «Omul Anului 2022» în Israel. Am primit-o cu bucurie, prin aceasta recunoscându-se implicarea Reprezentanței Patriarhiei Române și a Așezămintelor Românești din Țara Sfântă în menținerea și promovarea culturii române și mai ales a cuvântului ziditor și a cărții sfinte.” a transmis părintele arhimandrit pentru Radio Trinitas.

Conform aceleiași surse, reprezentantul Patriarhiei Române în Țara Sfântă le-a urat „tuturor celor care ostenesc și promovează cuvântul românesc și cultura națională să rămână pe această poziție lucrând și ostenind cu sârg, încurajând și pe tineri să urmeze această cale, astfel încât să poată să se dezvolte și, mai ales, să nu-și uite originile românești”.


Foto: Basilica / Arhim. Teofil Anăstăsoaie


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.