Național Din Arad Cultură Ultima oră
Concert simfonic dedicat Zilei Naționale a României, la Filarmonica arădeană
Concert simfonic dedicat Zilei Naționale a României, la Filarmonica arădeană
24/11/2022 ⋅ 0 comentarii

Regină a sensibilității, a poeziei și a nostalgiei, vioara este vocea centrală a serii extraordinare de 2 decembrie 2022, o seara simfonică dominată de prezența memorabilă a Ioanei Cristina Goicea, astăzi, una dintre interpretele de top ale violonisticii mondiale, într-un program de o expresivitate copleșitoare.

Încărcată de simboluri sonore autohtone, îmbrățișate cu generozitate de literatura concertistică a ultimelor decenii, seara de muzica clasică românească vă așteaptă cu răscolitoarele  Balade de Ciprian Porumbescu și George Enescu, cu romantica Serenadă de Mircea Chiriac sau cu fascinanta lume a virtuozității  lui Grigoraș Dinicu, concentrată în paginile celebrei sale Hora staccato.

Este deopotrivă o seară a virtuozității simfonice, echivalată prin energicele și  temperamentalele dansuri populare românești, cuprinse în celebrele suite semnate de Constantin Silvestri, Bela Bartók sau Theodor Rogalski,  dar și în spectaculoasa Rapsodie I de George Enescu.

Capodopere incontestabile ale muzicii secolelor XIX și XX, accesibile, expresive și strălucitoare, splendidele partituri ale acestei seri de început de decembrie sunt percepute ca documente indispensabile pentru portofoliul orchestrelor și al interpreților de astăzi!

Din nou o seară unică, irepetabilă, în care suntem însoțiți de la pupitrul orchestrei simfonice de dirijorul invitat, Cristian Sandu!

Vineri, 2 decembrie 2022, ora 19:00

Concert simfonic dedicat Zilei Naționale a României

BILETELE pot fi achiziționate online, de pe site-ul https://www.bilete.ro/concert-simfonic-dedicat-zilei.../ sau de la casieria Filarmonicii în timpul programului anunțat:

Luni:09:00 - 13:00, 

Marți 09:00 - 13:00, 

Miercuri 12:00 - 16:00, 

Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 18:45,

în zi de concert 09:00 - 13:00 și 17:00 - 18:45.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.