Național Ultima oră
Cei mai buni canotori ai anului 2022, premiați în cadrul Galei Canotajului Românesc
Cei mai buni canotori ai anului 2022, premiați în cadrul Galei Canotajului Românesc
22/11/2022 ⋅ 0 comentarii

Cei mai buni canotori ai anului 2022 au fost premiați în cadrul Galei Canotajului Românesc, care a avut loc luni, 21 noiembrie.

„Anul 2022 a fost cel mai de succes an din istoria Federației Române de Canotaj”, amintesc reprezentanții Federației pe pagina de socializare. 

Mai întâi, Lotul de Juniori al Federației Române de Canotaj a obținut 3 medalii de aur, 1 medalie de argint și 1 medalie de bronz la Campionatele Europene de Juniori de la Varese (Italia). Tot la Varese s-au desfășurat anul acesta și Campionatele Mondiale de Juniori și Tineret, de unde sportivii noștri s-au întors cu 7 medalii: 2 de aur, 2 de argint și 3 de bronz. La Europenele de Tineret din Belgia, sportivii noștri au câștigat 9 medalii: 5 de aur și 4 de argint. 

A venit apoi Campionatul European de Seniori de la Munchen, unde canotorii români au obținut o performanță istorică pentru țara noastră: 5 medalii de aur și 3 medalii de bronz. 

Și performanțele lor nu s-au oprit aici! S-a scris din nou istorie la Campionatele Mondiale de Seniori de la Racice. 4 medalii de aur au câștigat sportivii, o performanță fără precedent pentru România! Sportivii noștri au urcat pe prima poziție a podiumului la probele schif simplu categorie ușoară (LW1x), dublu rame masculin (M2-), dublu vâsle feminin (W2x) și 8+1 feminin (W8+). Pentru prima oară în istoria canotajului românesc, un echipaj de dublu rame masculin (M2-) a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial. O altă performanță istorică, Simona Radiș a câștigat două medalii de aur la mondiale în mai puțin de o oră, concurând și în barca de 8+1 feminin. A fost o zi specială și pentru Ancuța Bodnar, care a câștigat aurul în proba de dublu vâsle chiar de ziua ei de naștere.

În cadrul Galei au fost premiați și sportivii de la Tineret și Juniori, staff-ul tehnic, antrenorii, echipa medicală, dar și partenerii FRC. 


Foto: Federația Română de Canotaj

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.