Național Social Ultima oră
Echipa George Enescu Festival, Ambasadoarea Franței în România și alți peste 200 de voluntari au plantat 10.000 de puieți de salcâm
Echipa George Enescu Festival, Ambasadoarea Franței în România și alți peste 200 de voluntari au plantat 10.000 de puieți de salcâm
20/11/2022 ⋅ 0 comentarii

Sâmbătă, 19 noiembrie, peste 200 de oameni de bine s-au adunat în comuna prahoveană Lipănești și au plantat aproximativ 10.000 de puieți de salcâm.

La acțiunea de împădurire au luat parte Echipa George Enescu Festival, Ambasadoarea Franței în România, CCIFER, Asociația SE POATE și Primăria Lipănești.

„Echipa George Enescu Festival a răspuns invitației și alături de E.S. Lurence Auer, Ambasadoarea Franței în România și alte aproape 220 persoane, am reușit să plantăm împreună aproximativ 10.000 de puieți de salcâm!”, au transmis reprezentanții George Enescu Festival.

Voluntarii au fost primiți încă de la prima oră a dimineții cu pâine și sare, în centrul comunității rurale, la Școala Gimnazială ”Eroilor”, unde au avut parte de „o infuzie de cunoștințe despre mediu” cu care au fost provocați de cei de la Econos și Climatosfera.

Ediția de anul acesta, Plantăm Pădurea CCIFER, a fost una specială, spun organizatorii, pentru că s-a bucurat de participarea multor susținători, companii și organizații din comunitatea de business. 

„Am demonstrat că împreună putem lupta împotriva schimbărilor climatice. A fost o zi importantă pentru că simbolizează angajamentul colectiv al tuturor companiilor, cu un obiectiv de împădurire, pentru a avea rezerve de carbon și de oxigen”, a mărturisit Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România, la finalul zilei.

Francois Coste, Președintele CCIFER: „Suntem azi aici, pentru a planta copaci care vor ajuta să reducem amprenta de carbon și impactul schimbărilor climatice. Mobilizarea noastră este simbolică pentru a reaminti că SE POATE să acționăm pentru un viitor mai curat pentru copiii noștri”.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.