Național Învățământ Social Ultima oră
Ofițerii antidrog merg din școală în școală pentru a le vorbi elevilor despre riscul consumului de stupefiante
Ofițerii antidrog merg din școală în școală pentru a le vorbi elevilor despre riscul consumului de stupefiante
17/11/2022 ⋅ 0 comentarii

Lecţii antidrog vor fi predate pentru început în toate şcolile din Capitală, iar pe viitor şi în alte oraşe ale ţării. Agenţia Naţională Antidrog a început un proiect pilot prin care aduce în şcoli specialişti şi foşti consumatori care să le explice tinerilor la ce riscuri se expun dacă încep să consume substanţe interzise.

Ascuns sub preș sau ignorat, fenomenul consumului de droguri în rândul tinerilor există. Se vede la festivaluri și chiar în școli, în cifrele specialiștilor.

Un tânăr a murit de supradoză în timpul unui concert în vară, iar dintr-o școală din Capitală trei eleve au fost preluate de ambulanță după ce au consumat o țigară cu marijuana.

O să asociezi inevitabil distracția sau o stare de bine, doar atunci când fumezi o marijuana. O țigară cu marijuana. Asta e dependența. Nu o să poți să funcționezi, să te simți bine fără o țigară.

Lecția prevenirii consumului de droguri este organizată de Agenția Națională Antidrog care, pentru elevii mai mici au găsit altă formulă de informare.

Cătălin Niculae, director adjunct Teen Challenge România: Nu recunosc, dar ne dăm seama din întrebările pe care ei le pun că au idee ce înseamnă drogurile sau au pe cineva în anturaj care consumă, însă ei direct nu recunosc. Încă e un subiect tabu de care multora le e frică să vorbească.

Oficial, aproape 10 la sută dintre elevii de 16 ani au experimentat cel puţin o dată un anumit tip de drog.

Sursa: stiri.tvr.ro

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.