Național Ultima oră
Românii își vor putea achiziționa și motociclete prin programul Rabla
Românii își vor putea achiziționa și motociclete prin programul Rabla
11/02/2020 ⋅ 0 comentarii

Românii își vor putea achiziționa și motociclete prin programul ”Rabla Clasic”, iar voucherul de casare va fi în valoare de 3.500 de lei, a anunțat ministrul Mediului, Costel Alexe.

El a spus că una dintre noutățile programului Rabla Clasic din 2020 este posibilitatea de achiziționare de motociclete, potrivit Digi24.

Prima de casare va fi de 3.500 de lei, această sumă fiind stabilită pentru a fi creată echitate între cumpărătorii de mașini și cei de motociclete. Astfel, voucherul va reprezenta 10% din valoarea unui vehicul.

Ministrul a anunțat și o creștere a eco-bonusului pentru mașinile hibride convențional, cele care nu se încarcă la priză, de la 1.700 de lei la 2.500 de lei.

Costel Alexe spune că în urma noilor prevederi din program, suma maximă decontată prin ”Rabla Clasic” poate atinge 2.000 de euro în cazul persoanelor care își cumpără o mașină nouă care respectă două eco-bonusuri.

”De exemplu, dacă un român va alege să cumpere o mașină hibrid convențional cu pragul de emisie de 96 CO2, i se vor deconta din costul total al mașinii 2.000 de euro. Cu alte cuvinte, eco-bonusurile pot fi combinate între ele și se adaugă la prima de casare”, a susținut Alexe.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.