Național Din Arad Ultima oră
Tenis de masă: Alesia Sferlea a urcat pe podium atât la senioare cât și la tineret, la Cupa României
Tenis de masă: Alesia Sferlea a urcat pe podium atât la senioare cât și la tineret, la Cupa României
14/11/2022 ⋅ 0 comentarii

Excelentul an făcut de Alesia Sferlea continuă să dea roade. Talentata jucătoare de tenis de masă legitimată la CSM Arad își continuă forcingul din 2022 cu încă două medalii prețioase. Eleva lui Cristi Dodean a reușit să cucerească de două ori bronzul, urcând pe a treia treaptă a podiumului, mai întâi la senioare și apoi și la tineret, în cadrul Cupei României încheiate duminică la Dumbrăvița, în județul Timiș. Rezultatul de top este bineînțeles la nivel de senioare, pentru că Alesia este cadetă și abia de la anul va intra la categoria junioarelor, cu atât mai notabilă fiind performanța obținută la sfârșit de săptămână, când a jucat împotriva unor fete mai mari ca și vârstă. Interesant este că la senioare, Sferlea – a doua în grupa preliminară – a avut nevoie de meci de baraj pentru a intra pe tabloul principal, impunându-se chiar în fața colegei de club de la CSM Arad, Irina Rus, cu 3-0 la seturi. Apoi, jucătoarea CSM-ului a obținut o victorie extrem de prețioasă în primul tur pe tablou, optimi de finală, 4-3 la seturi în fața mai experimentatei constănțence Camelia Mitrofan, campioană europeană de dublu mixt la tineret. A urmat victoria cu 4-2 din sferturi cu Andrea Teglas, de la LPS Constanța, succes care deja i-a asigurat medalia, pentru ca în semifinale să cedeze în fața viitoarei medaliate cu aur, Ioana Sîngeorzan, de la Gloria Bistrița, care a furnizat surpriza și a trecut în finală de favorita Elena Zaharia, legitimată la LPS Constanța, cu 4-2.

Jucătoarea de la CSM Arad a avansat până în semifinale

Tot la Cupa României pentru senioare au mai concurat alte două arădence de la CSM, Irina Rus, a doua în grupa de calificare pe tabloul principal și apoi învinsă la baraj de colega Alesia Sferlea, dar și Adela Strună, și ea a doua în grupa preliminară, învingătoare în meciul de baraj împotriva Alexandrei Ioniță, 3-0 la seturi. În primul tur de pe tablou, optimi de finală, Strună a cedat cu 0-4 în fața constănțencei și viitoarei medaliate cu argint, Elena Zaharia. La categoria tineret au concurat Alesia Sferlea și Adela Strună (foto jos), ambele câștigându-și grupele de calificare pe tablou, după trei victorii din tot atâtea meciuri. În optimi, Strună a nimerit iar peste o favorită, medaliata cu aur de la senioare Ioana Sîngeorzan, care s-a impus cu 4-0. În schimb, Alesia Sferlea a repetat parcursul de la senioare, câștigând în optimi cu 4-0 în fața Luizei Popescu și în sferturi de finală cu 4-1 în fața Cameliei Mitrofan, pe care a învins-o și mai clar decât în competiția senioarelor.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.