Național Meteo Ultima oră
Furtuna care a lovit Europa afectează și România. Anunțul meteorologilor pentru următoarele zile
Furtuna care a lovit Europa afectează și România. Anunțul meteorologilor pentru următoarele zile
11/02/2020 ⋅ 0 comentarii

Furtuna care a lovit Europa afectează și România. Chiar dacă țara noastră se află la periferia ciclonului, efecte se resimt în codurile galben și portocaliu de vânt, în special în zonele montane. În următoarele zile, vremea se va încălzi ușor și temperaturile vor fi mai mari decât cele normale perioadei, anunță Digi24.

Meteorologul ANM Mihai Timu a declarat, conform aceleiași surse, că zonele cele mai afectate de vremea extremă sunt în zona de munte, unde este așteptat viscol.

„Într-adevăr, țara noastră se află la periferia acestui ciclon care este deja în diminuare ca și potențial, dar cu toate acestea resimțim și noi efectele acesteia pentru că suntem în vigoare cu un cod galben, dar și portocaliu în special pentru intensificări ale vântului. Acest cod galben vizează în special zona de munte, unde ne așteptăm la rafale în general de 65-75 de kilometri la oră, dar pe creste și peste 100 kilometri la oră. Aceste intensificări ale vântului vor fi asociate cu ninsori în general moderate cantitativ, care vor reduce si vizibilitatea. Aceste fenomene se așteaptă mai ales în Carpații Occidentali și în jumătate de nord a Carpaților Orientali”, a spus Mihai Timu.

Regimul termic va rămâne unul destul de plăcut, în prima parte a acestei săptămâni, asta înseamnă maxime de 10-12 grade, astăzi, mâine și poimâine, în sud și sud-vest, dar nopțile devin un pic mai reci.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.